Nu este nicio surpriza ca ouale sunt cele unele dintre cele mai consumate alimente din lume. Sunt pline de nutrimente, iar pretul lor este destul de mic, fiind practic acceptate in aproape toate culturile din lume.
Oul nu este doar un aliment de sine statator, ci si un ingredient pentru o multime de preparate. in mod firesc, dorim sa consumam cele mai sanatoase variante de ou si asa a aparut intrebarea: Care este mai bun: oul cu coaja alba sau cel cu coaja maronie? Iata care sunt diferentele dintre ele!
Ouale cu coaja inschisa la culoare vin de la gaini obisnuite la fel ca cele cu coaja alba. Rasa din care face parte galinaceea determina culoarea cojii oului. ,,Culoarea este data de factori genetici ”, potrivit unei concluzii a Universitatii de Stat din Michigan. Ca o regula generala, culoarea pe care o are lobul urechii gainii poate spune ce culoare vor avea ouale.
Cele cu lob alb fac oua albe si cele cu lob rosu, asa cum era de asteptat, oua cu coaja mai inchisa la culoare.