Care este limita de alcoolemie care te scapă de dosarul penal, însă tot te alegi cu permisul suspendat

Conștientizarea pericolului atunci când te urci băut la volan este foarte important și mulți știu căror riscuri se expun atunci când fac acest lucru. Cu toate astea, prea multe persoane continuă să se urce la volan în timp ce sunt în stare de ebrietate.

Author: Catalina Popa luni 24 august 2020 , 21:01

Care este limita de alcoolemie care te scapă de dosarul penal, însă tot te alegi cu permisul suspendat
Care este limita de alcoolemie care te scapă de dosarul penal, însă tot te alegi cu permisul suspendat
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În Uniunea Europeană consumul excesv de alcool cauzează 1 din 7 decese în rândul barbaților și 1 din 13 decese în rândul femeilor, într-un grup de vârstă cuprins între 15-64 ani, conform “Raportului pe alcool și sănătate în 35 de țări europene” realizat de World Health Organization

Regional Office for Europe.

Citeste si: VIDEO- Imagini revoltătoare într-un avion ce circula pe ruta Timișoara-București: Înghesuială maximă în plină pandemie

Citeste si: Cine este tânăra care şi-a căutat sosia pe Instagram și a ucis-o pentru a-și înscena propria moarte- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

În funcție de nivelul alcoolemiei, șoferii care sunt prinși în stare de ebrietate la volan pot primi amendă sau se pot pricopsi cu dosar penal.

Cum se măsoară alcoolemia

Citeste si: Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă

Alcoolemia reprezintă cantitatea de alcool consumată de o persoană. După ce sunt verificaţi cu etilotestul, aceştia sunt transportaţi la spital, unde li se recoltează probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Aceasta se exprimă în grame de alcool per litru de sânge şi se poate măsura în respiraţie, în probele de sânge sau de urină.
Alcoolemia este sancționată doar contravențional până la o anumită limită. De la o anumită valoare, devine o problemă penală.

Amendă pentru alcool la volan

O alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.
Potrivit legislației din România, șoferii care sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si