Care este originea averii lui Boureanu. Parintii lui au descoperit un zacamant de aur in Zambia!

Cristan Boureanu s-a nascut in Zambia, acolo unde parintii sai geologi au fost trimisi de statul roman pentru exploatarea unui zacamant de aur.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D duminică 13 august 2017 , 11:34

Boureanu a reusit in afaceri, dupa care s-a lansat si in politica
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cristian Boureanu

a revenit in prim-plan o data cu scandalul declansat intre el si fiica sa, Ioana. In trecut, Boureanu a intrat in atentia presei pentru averea sa impresionanta, ultima declaratie a sa, din 2012, cuprinzand 17 terenuri, mai multe conturi, dar si bijuterii si ceasuri in valoare de 380.00 de euro.

“Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea cand lucram ca zilier pentru o echipa de prospectiuni geologice, parintii mei fiind ingineri geologi. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un weekend decat parintii mei intr-o luna.

Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.  Am fost de multe ori tentat sa emigrez si o data am si facut-o. In anul 1994 am plecat in Africa de Sud. Un an mai tarziu, am decis sa ma intorc si nu imi pare rau pentru ca in acel moment am luat doua decizii care mi-au marcat viata: mi-am deschis o firma si am intrat in politica. Am descoperit ca ma pricep binisor la amandoua”, a explicat Boureanu originea averii sale.

Boureanu a reusit in afaceri, dupa care s-a lansat si in politica Agentia de Investigatii Media a publicat un material in care se aduceau alte argumente: „Părintii săi, geologi de profesie, au primit o ofertă de muncă in această tară, după ce au descoperit marele zăcămant de aur de la Valiug. Pană in 1984, tanărul a stat in Zambia. A venit apoi in Romania si, după Revolutie, in doar cativa ani, a ajuns unul dintre cei mai bogati politicieni. Cum s-a intamplat insă acest lucru, rămane un mister. Desi Boureanu spune că a muncit din greu pentru a face bani, realitatea pare a fi alta. Mai exact, avutia democrat-liberalului s-ar datora si activitătilor familiei sale inainte de 1989”. La fel sustinea si site-ul coruptieinarges.ro, in urma cu ceva timp: „Deputatul Cristian Boureanu a fost luat la tintă si de generalul de securitate Ion Mihai Pacepa. Fostul adjunct al Directiei de Informatii Externe din perioada lui Ceausescu a iesit recent, la rampă, cu o explicatie bombă pentru averea impresionantă a tanărului deputat de Arges. „Tatăl său a descoperit, pe vremea lui Ceausescu, un mare zăcămant de aur in Zambia, din care s-au alimentat trei ani conturile Securitătii”. Generalul Pacepa a fost seful Securitatii pana in 1978, dupa care a fugit in America Intr-adevar, Pacepa, fostul sef al Securitatii ceausiste, explicase contextul situatiei:   „In anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda, a luat un imprumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul roman Nicolae Ceausescu pentru a cumpara tractoare. Multe dintre acestea nu au funcţionat. Banii urma sa-i plateasca in aur, de la prospectiunile pe care le facea statul roman, care avea 50% din extragere. Asa ca timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securitatii”.

Zambienii muncesc din greu in minele de aur

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si