Județul Cluj este primul județ din România care intră în scenariul roșu valul 5 al pandemiei, iar reședința de județ, Cluj-Napoca a trecut de incidența de 5 la mie.

În aceste condiții, unitățile de învățământ unde gradul de vaccinare in rândul angajaților este mai mic de 60% au trecut în sistem online.

În Cluj Napoca, 5 unități de învățământ își desfășoară cursurile în mediul online unde sunt vaccinați sub 60% din dascăli.

De asemenea, în oraș au intrat in vigoare noile restricții. Respectiv, restaurantele vor primi clienții doar la 30% din capacitate. Spectacolele vor fi si ele vitregite de un număr mare de iubitori de cultură, doar 30% din locurile din sală putând fi ocupate. Măștile bineînțeles sunt obligatorii în toate spatiile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila, vizită la la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde a avut loc un incendiu cu multe victime

Ministrul Educaţiei anunţă când se mută cursurile în sistem online în valul 5 COVID

Vineri va fi anunțată lista unităților de învăţământ unde de săptămâna viitoare elevii vor începe cursurile în sistem online. Mai exact, vorbim de acele unități de învățământ care în ziua de vineri vor declara o rată de vaccinare mai mică de 60%.

Mai exact, este vorba de aceleași unități de învățământ care vor funcționa în localități unde rata de incidență depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

În aceste criterii se încadrează 30 de unități de învățământ din judeţul Ilfov şi aproape 60 de unități de învățământ din București. Pentru moment, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a informat că la nivel naţional doar 2.000 de învățământ au rata de vaccinare de 100%.

„Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări.

Este suficient ca o singură persoană, angajat al acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăși acel prag de 60%.

Dacă în ziua de luni cu raportate la ziua de vineri nu va fi depășită rata de vaccinare de 60%  şi localitatea respectivă are o incidență de sub 3% din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online", a decarat Sorin Cîmpeanu ministrul Educaţiei.

Citeste si: Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat să omoare un gardian cu un cuțit improvizat și un ciob de la o oglindă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si