Care este profilul tău olfactiv? Află cum să alegi un parfum semnătură, care să te reprezinte pe deplin

Îți dorești să ai un parfum semnătură, o aromă care să îți reflecte personalitatea și care să fie ușor de recunoscut și asociat cu tine, în orice situație socială? Un parfum care să se potrivească stilului tau și care să se așeze perfect pe pielea ta? E important să începi prin cunoașterea și recunoașterea notelor și felul în care acestea interacționează cu chimia corpului tău. Odată ce ai înțeles aceste lucruri și îți e clar cum se stratifică aromele, îți va fi mult mai ușor să identifici familia olfactivă care ți se potrivește și să alegi o compoziție reprezentativă pentru tine.

Author: Diana Puiu miercuri 17 august 2022 , 12:33

Care este profilul tău olfactiv? Află cum să alegi un parfum semnătură, care să te reprezinte pe deplin

Care este profilul tău olfactiv? Află cum să alegi un parfum semnătură, care să te reprezinte pe deplin

[Sursa foto: Freepik]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ce este profilul olfactiv?

În lumea parfumurilor, familiile olfactive sunt una dintre modalitățile prin care se clasifică parfumurile în funcție de cum miros, nu de ceea ce conțin. Altfel spus, există opt familii olfactive, divizate în două grupuri mari: grupul cald- ferigă, oriental și piele- și grupul proaspăt- citrice, florale și aromate.

Familiile cyphre și cele lemnoase se găsesc la intersecția celor două mari grupuri. Toate cele opt familii includ atât parfumuri damă, cât și bărbătești și unisex.

Citeste si: Cadourile pentru mama- ce daruri sunt potrivite pentru ea și la ce ar fi bine să renunți

Profilul olfactiv poate fi un termen umbrelă pentru a defini notele principale ale unui anumit parfum, însă, se poate referi și la stratificarea aromelor unui parfum în note de bază, mijloc și vârf și la modul în care acesta este construit.

Se poate schimba în timp profilul olfactiv?

Profilul olfactiv nu se modifică, tocmai pentru că notele din care este creat un anumit parfum rămân aceleași. În schimb, se poate schimba felul în care un parfum miroase pe pielea ta. Anumite arome sunt liniare și își păstrează mirosul pe durata întregii zile, însă, cele mai multe parfumuri evoluează atunci când sunt purtate și se schimbă semnificativ în decursul câtorva ore.

Citeste si: Hoț de parfumuri arestat în Anglia

Notele de bază ale parfumurile sunt cele care persistă cel mai mult pe piele, iar cele de vârf sunt primele care se estompează. Cele de mijloc, cunoscute și drept note de inimă, influențează atât primul contact cu un parfum (vârful), cât și chimia îndelungată (baza). Dacă unul dintre mirosurile tale preferate este parfumul LVEB (La vie est belle), cu siguranță ai observat cum notele sale de mijloc, florale- iris, iasomie, flori de portocal- au un impact puternic asupra mirosului atât la prima pulverizare, fructată, cu pere și coacăze, cât și după ce parfumul s-a stabilizat pe piele și ies la ivează aromele delicioase de tonka, praline, vanilie și paciuli.

Care note sunt cele mai importante pentru un parfum?

Atunci când adulmeci pentru prima oară un parfum, primele note pe care le vei simți sunt cele de vârf. Acestea persistă pe piele între 15 și 30 de minute și dau aroma inițială a unui parfum, însă, mult mai importante decât ele sunt cele de mijloc și cele de bază, care definesc mirosul îndelungat, ce persistă până la opt sau chiar mai multe ore, în funcție de concentrația pentru care optezi. Notele de inimă și cele de bază sunt însuși corpul parfumului, mirosul care rămâne și evoluează pe piele.

Citeste si: Producătorii europeni de parfumuri şi cosmetice se confruntă cu o penurie de materii prime din cauza războiului din Ucraina

Specialiștii sunt de părere că fiecare parfum miroase diferit, în funcție de cine îl poartă și de starea purtătorului. Anumite persoane aleg parfumurile puternice zilnic, indiferent de vreme sau de ocazie, pe când altele le păstrează pentru ocazii speciale. În plus, anumite arome te pot face să te simți mai curajos, mai încrezător în forțele proprii și te fac să te simți în siguranță și confort.

Cum alegi parfumul semnătură potrivit pentru tine?

Indiferent de arsenalul variat de arome pe care le porți, un parfum semnătură ți se va potrivi întotdeauna, indiferent de stare, de hainele pe care le porți, de anotimp sau de eveniment. Identifică acel miros care te definește, care reflectă din plin personalitatea ta, care se pliază întotdeauna pe energia pe care o emani și care se asortează cu ușurință cu orice din garderoba ta.

Citeste si: Hoț de parfumuri arestat în Anglia

Pentru a-l identifica, găsește întâi familia olfactivă care te atrage cel mai mult; testează diferite arome din respectiva familie olfactivă; după ce le-ai testat în aer sau pe eșantioane speciale din hârtie, probează-le și pe piele, lasă-le să elibereze treptat notele și verifică senzația după diferite intervale de timp; gândește-te la felul în care te simți atunci când miroși într-un anumit fel și studiază-ți pe îndelete senzațiile pe care le ai. Odată ce ai trecut prin tot acest proces, este imposibil să mai faci alegeri greșite atunci când vine vorba despre parfumuri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si