Care este simptomul specific Omicron, care apare doar noaptea

Varianta Omicron este mai puțin gravă decât Delta, dar are o contagiozitate ridicată și sunt încă multe necunoscute legate de impactul virusului în cazul populații navaccinate. Este bine să știi din timp dacă ești infectat cu Omicron, iar un simptom dă de gol această nouă formă de infectare.

Author: Sorin Negru duminică 02 ianuarie 2022 , 11:35

Transpirațiile nocturne, declanșate de varianta Omicron, te forțează să schimbi mai multe rânduri de haine pe timpul unei singure nopți 

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Specialiștii au identificat un nou simptom legat de Omicron, care apare numai noaptea. Medicii din Africa, locul în care a apărut tulpina Omicron, au constatat că cei infectați cu această variantă a coronavirusului se confruntă cu transpirații abundente în timpul somnului.

Citeste si: S-a aflat de ce Omicron nu face multe victime. Octavian Jurma: "Începem anul cu vești bune"

Simptomul specific al infectării cu Omicron

"Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, includ transpirații nocturne. Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Şi acest lucru este important", a spus medicul britanic Amir Khan, citat de mirror.co.uk.

Pacienții trebuie să fie atenți și la alte simptome, precum dureri în gât, dureri musculare, oboseală, tuse seacă, potrivit Digi World.

Citeste si: Europa a depășit în total 100 de milioane de cazuri de Covid-19. Recordul infectărilor au avut loc în ultimele săptămâni

Din momentul infectării cu noua tulpină, primele simptome apar în aproximativ trei zile, mai spun medicii. Este vorba de perioada de incubație în care virusul începe să-și facă loc în corp și să producă semne.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, simptomele pot apărea și în 14 zile. Potrivit sursei citate, în cazul celorlalte variante de Covid se vedeau în aproximativ două săptămâni de la infectare. 

Varianta Omicron, mai puțin periculoasă decât Delta

O serie de noi studii asupra animalelor de laborator și a țesuturilor umane oferă primele indicii cu privire la motivul pentru care varianta Omicron de coronavirus provoacă o boală mai ușoară decât versiunile anterioare ale virusului pornit din China.

În studii recente realizate pe șoareci și hamsteri,  Omicron a produs infecții mai puțin dăunătoare, adesea limitate în mare parte la căile aeriene superioare: nasul, gâtul și trahee. Varianta Omicron a făcut mult mai puțin rău plămânilor, unde variantele anterioare provocau adesea cicatrici și dificultăți grave de respirație, informează  JapanTimes.

Citeste si:  Europa a depășit în total 100 de milioane de cazuri de Covid-19. Recordul infectărilor au avut loc în ultimele săptămâni

Cercetătorii, tot mai convinși că varianta Omicron nu afectează grav plămânii

Cercetătorii sunt tot mai convinși că  varianta Omicron nu afectează la fel de grav plămânii  ca formele anterioare de coronavirus.

„Este corect să spunem că se profilează tot mai mult ideea unei boli care se manifestă în principal în sistemul respirator superior”, a spus Roland Eils, biolog computațional la Institutul de Sănătate din Berlin, care a studiat modul în care coronavirusurile infectează căile respiratorii.

Citeste si:  Şeful OMS: Pandemia de coronavirus poate fi învinsă în 2022. Care este condiția


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si