În ceea ce privește pacienții intubați din România, unul dintre ei se află la Spitalul Clinic de Urgență București. Celălalt pacient este la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni". 

Care este starea victimelor, în urma exploziilor de la Crevedia. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Care este starea victimelor, în urma exploziilor de la Crevedia. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

25 de pacienți au fost externați

Dintre cei 16 pacienți internați, aflați în stare medie sau ușoară, șase sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, patru- la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", cinci la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, potrivit MS.

Citește și: EXCLUSIV- ”După tragedia de la Crevedia, am simțit că suntem puțin ca după Colectiv. Ne interesează ca îngrijirea marilor arși să devină o realitate și în România”- Declic a lansat o petiție

De asemenea, au fost externați 25 de pacienți. Trei dintre ei au decedat. În urma exploziilor de la Crevedia, 12 răniți au fost transferați în străinătate.

Care este starea pacienților transferați în străinătate?

Dintre cei 12 pacienți, unul dintre ei este transferat la Bruxelles. Acesta are suprafața corporală arsă mai mult de 15%. De asemenea, este intubat și ventilat mecanic, stabil hemodinamic. "Evoluţie clinică favorabilă", potrivit MS. 

Care este starea victimelor, în urma exploziilor de la Crevedia. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Care este starea victimelor, în urma exploziilor de la Crevedia. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Al doilea pacient, transferat la Bruxelles, are suprafața corporală arsă peste 20%. Respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar evoluția clinică este favorabilă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Un pacient transferat la Milano are o suprafață corporală arsă peste 90%. Este intubat și ventilat mecanic. De asemenea, este stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv.

Starea sa este una critică. 

Al doilea pacient care a fost transferat la Milano are o suprafață corporală arsă de peste 45%. Este intubat și ventilat mecanic. De asemenea, este stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă. 

Cei doi pacienți care au fost transferați în Berlin, respiră spontan. De asemenea, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală. 

Doi pacienți transferați la Graz, în Austria, respiră spontan. De asemenea, aceștia prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic. 

Pacientul care a fost transferat la Viena, cu arsuri pe o suprafață mai mare de 25% din corp, respiră spontan. De asemenea, acesta este stabil hemodinamic, iar starea sa clinică nu are modificări în ultimele 24 ore.

Pacienții transferați la Lubeck (Germania) sunt intubați și ventilați mecanic. De asemenea, sunt stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Aceștia au arsuri pe 40% și 30% din suprafața corpului.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Gabi Bădălău, adevărul despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu vreau să-mi pierd familia”- radioimpuls.ro

Starea de sănătate s-a ameliorat în cazul pacientului transferat la Bergen, Norvegia. Acesta are arsuri de peste 25% din suprafața corporală. De asemenea, respiră spontan și este stabil hemodinamic.

Citește și: Alexandru Rafila, vești despre starea victimelor, în urma exploziilor de la Crevedia. ,,Avem în continuare în București doi pacienți foarte grav''

 

Sursa: ȘtirileProTv.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si