Care sunt capcanele creditelor obtinute pe repede inainte? Se poate ajunge pana la executarea silita pentru un imprumut de numai cateva sute de lei
Economie

Care sunt capcanele creditelor obtinute pe repede inainte? Se poate ajunge pana la executarea silita pentru un imprumut de numai cateva sute de lei

I. I.
31 ian 2018

Se intoarce isteria creditelor pe repede inainte!

Obtii banii in aceasi zi, uneori cu dobanda zero, dar capcanele sunt multe. Cei care nu-si achita obligatiile la timp risca penalizari uriase si pot ajunge chiar la executare silita pentru un imprumut de numai cateva sute de lei.

In ultimii ani, instantele au fost luate cu asalt de clientii care au dat bancile in judecata pentru comsioane abuzive.

Citeste si: Un nou val de scumpiri va face ravagii in buzunarele romanilor

A existat o problema privind variatii ale dobanzilor si anumite comisioane. Lucruri care s-au modificat foarte mult in ultima vreme. Si bancile au inteles ca au o problema de imagine.

Acum lucrurile se schimba. 7 din 10 reclamatii inregistrate in privinta contractelor de credite vizeaza ifn-urile, spun cei de la ANPC.

Sa obtii un credit e floare la ureche in zilele noastre. Nu ti se cer multe acte.

Adrian Cuculis, avocat: Avem cele mai multe capcane puse de catre IFN uri la contractele cu sume foarte mici.

Unele institutii financiare se lauda cu dobanda zero sau credite gratuite. Este valabil daca returnati banii intr-o anumita perioada. De obicei una foarte scurta.

Broker credite: Tot ce e dobanda zero inseamna, in spate, comisioane.

Daca intarziati, penalizarile pot fi uriase.

Adrian Cuculis, avocat: Sa fim foarte atenti al dobanzi!

Sa luam un exemplu: 300 de lei imprumutati pentru o perioada de 15 zile. Platim intre 50 si 90 de lei dobanda, pe langa suma imprumutata.

Dar daca depasim cele 15 zile, avem un comision penalizator care poate ajunge pana la  2 la suta. Daca vrem sa  prelungim perioada de rambursare, atunci achitam un alt comison  de 23 sau chiar 99 de lei, in functie de IFN.

"Plinul e facut? Totul e gata? Atunci putem porni la drum. Cam asa stau lucrurile si cand vine vorba de un credit. Trebuie sa va pregatiti pentru un parcurs lung cu multe situatii neprevazute."

Citeste si: Veste importanta pentru romani! Cresc din nou salariile. Iata cum se calculeaza noua marire

Chiar si in cazul unui imprumut de numai 2 saptamani luati in calcul situatia in care nu puteti restitui banii la timp. Cititi contractul si asigurati-va ca exista posibilitatea de prelungire a termenului de gratie. Daca si acesta e depasit, calculati ce suma se aduna din penalizari in fiecare zi. Altfel puteti avea mari necazuri.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook