Care sunt cauzele prabusirii elicopterului SMURD in Republica Moldova. Ce spune fostul director pentru securitate aeronautica Tarom

Fostul director pentru securitate aeronautică Tarom, Valentin Duţă, a declarat ca exista trei ipoteze pentru prabusirea elicopterului SMURD, in Republica Moldova. Acesta sustine ca accidentul aviatic a fost cauzat fie de vremea rea, de o eroare de pilotaj sau de o defectiune tehnica.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. joi 02 iunie 2016 , 18:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Sunt trei ipoteze: vremea rea, eroare de pilotaj sau defecţiune tehnică. Dacă era vânt, era periculos, se destabilizează foarte repede. Înainte de fiecare plecare, şi la elicoptere, pe lângă faptul că raportează scris ce a fost remediat, comandantul este dator să treacă pe la meteo. Acolo probabil că era vreme rea, şi mai ales deasupra unei păduri.

Probabil ar fi vrut să întoarcă elicopterul dar nu a putut. Cel mai probabil nu şi-a apreciat corect metarul meteo. Dacă nu era vânt este o eroare de pilotaj sau defecţiune tehnică. Potrivit procedurii, la decolare se depune planul de zbo", a declarat  fostul director pentru securitate aeronautică Tarom, Valentin Duţă, potrivit Mediafax.

Acesta a adaugat ca e posibil ca verificarea să nu fi fost făcută. "Comandantul unei aeronave care vine şi aterizează dă direcţiei tehnice jurnalul care spune ce l-a supărat în timpul zborului. Aceştia iau jurnalul şi sunt obligaţi să remedieze. Ei au venit de la Iaşi acolo, s-ar putea să le fi apărut ceva pe drum, le-au dat celor de acolo şi probabil nu au ştiut ce să facă”, a adaugat acesta.

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si