Iată care sunt cele mai accesate servicii stomatologice în 2023 și cum te pot ajuta să te bucuri de o viață mai bună.

Reabilitarea danturii cu ajutorul implanturilor dentare

În Clinicile Dentare Dr. Leahu, tratamentul cu implant dentar a devenit o normalitate în anul 2023, asta pentru că este o procedură sigură și extrem de eficientă, atunci când ai nevoie să-ți înlocuiești dinții lipsă și să poți zâmbi din nou fără griji.

Implantul dentar este, de fapt, un șurub din titan, care formează rădăcina artificială a dintelui. Acesta este inserat în os, iar în completarea lui se aplică o coroană dentară, care are rolul de a reda funcția fizică și estetică a dintelui natural.

Citește și: Iată cât de repede se va „acomoda“ un implant dentar cu organismul tău!

Atunci când decizi să faci o schimbare în viața ta și să beneficiezi de avantajele unei danturi complete și fixe, este important să urmezi indicațiile medicului specialist.

Coroanele dentare – zâmbet de un alb natural

Coroanele dentare sunt și ele printre cele mai cerute servicii dentare. Sunt recomandate de stomatologi atât persoanelor care au dinții fisurați sau ciobiți, cât și în cazul unui dinte care a fost tratat pe canal sau a fost inserat un implant dentar.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Potrivit Webmd, prin atașarea unei coronițe, dintele capătă o formă și o funcționalitate excelente, la fel precum cele ale dintelui natural. În funcție de materialul din care sunt realizate coroanele, prețul acestora poate fi diferit. Cele două tipuri de coroane dentare existente sunt din ceramică sau pe structură de zirconiu.

Pentru a proteja coroanele dentare este important să acorzi o atenție sporită igienei orale.

Periază-ți dinții la fel cum o faci cu cei naturali, dimineața și seara, și folosește mijloacele complementare de curățare, și anume: ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

Fațetele dentare – pentru un zâmbet impecabil și plin de încredere

Fațetele dentare sunt piese protetice moderne, sub forma unor pelicule fine. Acestea sunt folosite pentru a acoperi partea externă a dintelui, atunci când îți dorești un zâmbet mai alb. Fațetele mai sunt recomandate și acelor persoane care au anumite imperfecțiuni ale danturii, precum fisuri, dinți ciobiți sau tociți. În cazul acestei proceduri de estetică dentară există mai multe tipuri de materiale pe care medicii stomatologi le recomandă, printre care fațetele dentare din ceramică sau fațetele dentare din compozit.

În anul 2023, cele mai căutate sunt fațetele dentare din ceramică. Acestea sunt realizate de medicii specialiști în cabinet, cu ajutorul aparaturii digitale.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Un stomatolog a fost reținut pentru 24 de ore după ce a decontat servicii medicale fictive pentru pacienţi

De cele mai multe ori, medicii recomandă alegerea fațetelor cât mai naturale, deoarece oferă un aspect al zâmbetului frumos și asemănător dinților naturali. Este bine să mai știi că fațeta dentară realizată din ceramică are o rezistență superioară și nu se pătează în timp, atunci când consumi anumite alimente colorate.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si