Care sunt meseriile viitorului? Specialistii spun ca suntem in plina revolutie industriala si ca 1 din 2 joburi vor disparea

Care vor fi cele mai cautate meserii in viitor? Piata muncii este in continua schimbare si se estimeaza ca 1 din 2 joburi vor disparea, insa vor aparea altele, care acum nu exista. Specialistii spun ca ne aflam deja in a patra revolutie industriala si ca meseriile viitorului vor depinde de modul in care avanseaza stiinta si tehnologia.

Author: L. S. miercuri 25 iulie 2018 , 12:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O parte dintre meseriile care exista in prezent se vor gasi, cu siguranta pe piata muncii si in viitor, iar alte joburi se vor transforma in unele cu totul noi sau vor disparea complet. Exista insa si cateva domenii care ofera joburi sigure, indiferent de schimbarile care apar pe piata muncii.

In sanatate va fi mereu nevoie de medici, asistente medicale, terapeuti sau farmacisti pentru ca fenomenul de imbatranire demografica s-a accentuat la nivel global si afecteaza toate tarile. Cei care vor sa lucreze in domeniul sanatatii trebuie sa stie sa relationeze cu oamenii, sa studieze chimia, biologia si matematica.

In domeniul tehnologiei vor aparea permanent schimbari, insa si ofertele de munca vor fi permanente. Profesionistii in IT, programatorii, specialistii in securitate cibernetica, administratorii IT vor fi mereu la mare cautare. O gandire analitica, dar si creativitatea sunt trasaturi pe care trebuie sa le posede oricine, daca isi doreste sa obtina un job in acest domeniu.

Energia alternativa este un alt domeniu in continua dezvoltare, care va oferi si in viitor locuri de munca. Mecanicii, specialistii in stiinte, inginerii, specialistii in vanzari si marketing sunt din ce in ce mai cautati pentru ca si business-urile din domeniul energiei alternative se dezvolta de la an la an. Inclusiv universitatile au inceput sa implementeze programe de studiu in acest domeniu si pregatesc specialisti.

Drept international. Comertul international creste, iar afcerile devin tot mai globale. Companiile vor avea nevoie de specialisti in drept international, care sa cunoasca bine codurile fiscale, regulamentele legate de munca si de mediu, precum si un ansamblu de legi. Cei care au ca studii dreptul si dreptul international vor avea in continuare oportunitati de angajare, iar cei care stapanesc arta comunicarii si cunosc mai multe limbi straine isi pot asigura cariere spectaculoase.

Content Writer. Editorii de continut sunt la mare cautare si vor fi si in urmatorii ani. Este nevoie de oameni care sa scrie articole online, pe bloguri sau pentru diverse publicatii. Desi nu exista o specializare anume care sa fie ceruta in acest domeniu, cei care vor sa ocupe un stfel de job trebuie sa posede abilitati foarte bune de comunicare, creativitate si organizare. Mai este nevoie si de disciplina pentru ca in acest domeniu se lucreaza cu deadline-uri.

Si specialistii in Marketing sunt si vor fi la mare cautare. Competitia dintre firme este tot mai accentuata, iar diferenta o face marketingul pe care il adopta fiecare jucator din piata. Absolvirea unor cursuri universitatre de marketing este utila, dar nu obligatorie pentru ca exista o multitudine de oferte de cursuri pe care le poate urma oricine, daca exista inclinatie si interes pentru acest domeniu.

Analist financiar. Este o meseie care va fi mereu la mare cautare, avand in vedere ca viitorul financiar este tot mai putin predictibil. Cei mai multi dintre cei care activeaza in acest domeniu au studiat economia sau sunt absolventi MBA.

sursa: wall-street.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si