Cutremurul care a avut loc pe 6 februarie 2023 a fost unul cu impact devastator. Acesta a lovit sudul și centrul Turciei și vestul Siriei.  S-a produs la 34 km vest de orașul Gaziantep la ora 04:17 TRT (01:17 UTC), cu o magnitudine de cel puțin 7,8 pe scara Richter. 

Care sunt cele mai afectate orașe din Turcia și Siria de seismul din 6 februarie 2023

În urma cutremurului, mai multe orașe din Turcia și Siria au fost mai mult sau mai puțin afectate.

Cel mai afectat oraș al Turciei este, fără doar și poate, Gaziantep, iar în Siria este vorba de Alep, situat în nordul țării.

Citește și: EXCLUSIV: Cel puțin 94 de replici în urma cutremurului de 5,7 din Oltenia/ Seismolog: ”Replicile la un seism de 5-7 sunt normale pentru reechilibrarea zonei”

În Turcia, au mai fost afectate orașe precum Hatay, Islahiye, Nurdagi și Duzici, Antakya și Adana.

Orașul Antakya este aproape părăsit, ajungând o ruină. Au mai rămas doar oamenii care așteaptă să-și înmormânteze rudele.

Până în prezent, bilanțul victimelor a ajuns la peste 41.000 de decese 

Nouă supraviețuitori au fost salvați din dărâmăturile din Turcia în cursul zilei de marți, la opt zile după tragedie. Bilanțul morților a ajuns la 40.000.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

Citește și: O clădire s-a urcat peste mașinile parcate lângă ea! Imagine șocantă din Adiyaman, Turcia, după cutremur. FOTO

Turcia și Siria își numără morții de printre dărâmături, la mai bine de o săptămână de la tragedie. Mii de oameni au rămas fără adăpost și îndură temperaturi scăzute.

„Oamenii suferă foarte mult. Am cerut să primim un cort, un ajutor sau ceva de genul acesta, dar până acum nu am primit nimic",  a

spus Hassan Saimoua, un refugiat care stă cu familia într-un loc de joacă din orașul  Gaziantep, din sud-estul Turciei, transmite Reuters.

Citește și: 13 cutremure în Oltenia în 24 de ore. Seismul puternic de marți, resimțit în Bulgaria și Serbia

Mai mulți sirieni folosesc pături, cartoane și sticle pentru a se încălzi.  „Nevoile sunt uriașe și cresc de la o oră la alta”,  a declarat Hans Henri P. Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.  „Aproximativ 26 de milioane de oameni din ambele țări au nevoie de asistență umanitară”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si