Astfel, proiectul de declarație controversat, care urmează să fie făcut vineri de miniștrii afacerilor interne din UE, este susținut de președintele francez, Emmanuel Macron, care a fost acuzat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, de persecuție religioasă după recentul său avertisment asupra pericolelor Separatismul islamist.

Bruxelles trebuie să finanțeze educația religioasă în cadrul comunităților musulmane

De asemenea, acest document mai arată și faptul că Bruxelles ar trebui să finanțeze educația religioasă în cadrul comunităților musulmane, iar ONG-urile care publică „conținut ostil integrării vor fi excluse de la primirea” sprijinului statului în conformitate cu

rezoluția.

Cu toate acestea, există o anumită neliniște în rândul guvernelor Uniunii Europene cu privire la încadrarea proiectului actual. Suedia, Luxemburg și Olanda, printre altele, s-au împins în mod tradițional împotriva celor care au privit migrația și religia prin prisma securității.

Alături de o serie de propuneri tehnice de combatere a terorismului, inclusiv capacitatea de accesa comunicațiile criptate utilizate în aplicațiile de chat, declarația propune o linie mai dură cu privire la necesitatea integrării migranților.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

„Integrarea cu succes a imigranților cu sentiment de apartenență și egalitate este de o importanță centrală pentru coeziunea socială a societăților noastre pluraliste moderne și deschise”, se spune în proiect.

Acest lucru înseamnă că migranții sunt așteptați să facă un efort activ pentru a se integra în timp ce li se oferă ajutor pentru integrare prin măsuri guvernamentale.

”Organizațiile care susțin conținutul ostil integrării vor fi excluse de la primirea finanțării publice”

„Împreună cu recunoașterea valorilor europene, ceea ce înseamnă mai ales integrarea de succes este învățarea limbii noii țări, câștigarea existenței pentru sine și pentru familia și sprijinirea integrării copiilor(...)

Organizațiile care susțin conținutul ostil integrării vor fi excluse de la primirea finanțării publice. ” 

„Este foarte important să fim fermi în raport cu aceasta. Cred, de exemplu, că trebuie să avem de plan european de dezbateri în legătură cu ideea ce a fost evocată în urmă cu ceva timp de a înfiinţa un Institut european pentru formarea de imami”, a declarat Charles Michel în faţa presei.

Trebuie „să ne asigurăm că acest mesaj de toleranţă, de deschidere, să poată fi vehiculat pe plan european(...), să ne asigurăm că primatul legii civile este acceptat”, a continuat fostul premier belgian. El a făcut aceste declaraţii alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz, cu o zi înainte de un mini-summit prin videoconferinţă ce îi va reuni pe cei doi lideri, precum şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul federal german Angela Merkel.

Sursa: The Guardian

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si