Caricaturistul Gogu Neagoe, peste 200 de portete în două zile la Sibiu, cu ocazia Zilei Poliţiei Române

Celebrul caricaturist Gogu Neagoe, cunoscut atât în țară cât și în străinătate, a realizat peste 200 de potrete în Piaţa Habermann din Sibiu, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române organizate în perioada 24-25 martie.

Author: Sorin Negru luni 28 martie 2022 , 18:14

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sute de copii din Sibiu au stat la rând să obțină un portret realizat de celebrul caricaturist Gogu Neagoe, în weekendul care a trecut.

Piaţa Habermann din Sibiu a devenit practic un atelier de portrete- au fost realizate peste 200 de lucrări în cadrul manifestărilor Zilei Poliției Române, pentru sute de copii de la şcoli şi grădiniţe din oraşul Sibiu.

Sute de copii din Sibiu au stat la rând să obțină un portret realizat de Gogu Neagoe

Cine este caricaturistul Gogu Neagoe

Gogu Neagoe este un caricaturist cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane și de pictură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și din alte continente. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate.

Artistul în vârstă de 44 de ani a absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București.

Gogu Neagoe a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Artistul a intrat în contact cu zeci de personalități sefi de state, sportivi și, cel mai important, a ales să-și doneze operele în scopuri caritabile.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

Donații de portrete în scopuri caitabile

Anul trecut, de Ziua Femeii, Gogu Neagoe a participat în București la un eveniment caritabil, donând pentru o cauză nobilă. Gogu Neagoe a realizat un număr de 246 de portrete participanţilor la crosul pentru viaţă „Hope Run for Alexandra”.

Suma colectată de la beneficiarii caricaturilor a fost donată integral pentru ajutorarea polițistei de la Brigada Rutieră din Bucureşti, diagnosticată de melanom malign al membrului inferior clark 4.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO.

El a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturistul oltean este invitat de onoare an de an la festivaluri de folclor din România, cum ar fi Festivalul de folclor „Căluşul Românesc” de la Slatina, cu o tradiție de 21 de ani, Festivalul Naţional de Folclor „Cântece Oltului”, Călimăneşti, judeţul Vâlcea, organizat de peste 51 de ani, în luna august, de Sfânta Maria, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” – Tulcea, care are loc la începutul lunii august.

Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, Slatina, judeţul Olt.

Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, Slatina, judeţul Olt.

În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate.

De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din judetul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerulmamar, precum cel din 2015 pana 2019: „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”.

Caricaturistul și-a vândut mai multe lucrări de arta caricaturi cu personalități fotbaliști și 6 portrete al Simona Halep în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea de defibrilatoare medicale automate care au fost montate în centre și magazine din orașul Slatina, Județul Olt.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si