Cartoful poate fi otravitor. Toata lumea trebuie sa fie atenta la culoarea acestei legume

Nu toate legumele sunt sanatoase. Unele pot fi otravitoare, provocand moarte. E drept, nu este principala cauza a mortii, insa se poate intampla.Este vorba despre cartof.

A.L., joi 16 iunie 2016 , 21:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Nu toate legumele sunt sanatoase. De la unele poti muri, fiind otravitoare. O consuma zilnic milioane de romani. ATENTIE la detalii, mai ales daca dati copiilor sa manance asa ceva
Nu toate legumele sunt sanatoase. Unele pot fi otravitoare, provocand moarte. E drept, nu este principala cauza a mortii, insa se poate intampla.
Este vorba despre cartof. Leguma preferata a romanilor, care o consuma in cantitati enorme in fiecare zi. Cartoful contine otrava in tulpina si frunze si devine extrem de periculos daca e lasat sa isi schimbe culoarea in verde.
Transformarea în verde se datorează unei mari concentratii a unei toxine numită glicoalkaloida
Moartea survine de obicei după o perioadă de slabiciune si confuzie, urmata de comă.
Potrivit nutriţioniştilor autohtoni, romanii sunt mari fani ai cartofului si tocmai de aceea ar trebui să fie atenti “când mănâncă una dintre legumele lor preferate”.
Cartoful nu este singur pe “lista raului”. Urmează ciresele, fructe populare si foarte consumate.
Sunt din aceeasi familie cu prunele, caisele si piersicile si la fel ca acestea contin otrava in frunzele si samburii lor. Când samburii de cirese sunt zdrobiti, mestecati sau chiar doar usor zgariati, ei produc acid prusic (cianură de hidrogen). Decesele provocate de consumul de cirese sunt extrem de rare, dar trebuie sa avem grija să nu mestecam samburii.

Leguma preferata a romanilor, care o consuma in cantitati enorme in fiecare zi. Cartoful contine otrava in tulpina si frunze si devine extrem de periculos daca e lasat sa isi schimbe culoarea in verde.Transformarea în verde se datorează unei mari concentratii a unei toxine numită glicoalkaloidaMoartea survine de obicei după o perioadă de slabiciune si confuzie, urmata de comă. Potrivit nutriţioniştilor autohtoni, romanii sunt mari fani ai cartofului si tocmai de aceea ar trebui să fie atenti “când mănâncă una dintre legumele lor preferate”.  Cartoful nu este singur pe “lista raului”. Urmează ciresele, fructe populare si foarte consumate.Sunt din aceeasi familie cu prunele, caisele si piersicile si la fel ca acestea contin otrava in frunzele si samburii lor. Când samburii de cirese sunt zdrobiti, mestecati sau chiar doar usor zgariati, ei produc acid prusic (cianură de hidrogen). Decesele provocate de consumul de cirese sunt extrem de rare, dar trebuie sa avem grija să nu mestecam samburii.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si