Castelul Corvinilor, vecinul hotelului de lux al celui mai bogat parlamentar din Hunedoara. Cum arata cladirea care se afla de trei ani in santier

Hotelul de lux al familiei parlamentarului Carmen Harau, construit pe versantul opus al Castelului Corvinilor se afla in santier de trei ani.

M.C.B., sâmbătă 01 septembrie 2018 , 11:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cladirea a schimbat infatisarea fostei zone industriale, dar a starnit si o multime de controverse. Valea raului Zlasti si soseaua Hunedoara – Cerbal despart Castelul Corvinilor de viitorul hotel de lux al familiei senatorului Carmen Harau (PNL), considerata cel mai bogat parlamentar din judetul Hunedoara. Noul hotel din vecinatatea Castelului Corvinilor se afla in constructie din anul 2015, iar pana in prezent au fost realizate fundatia, parterul, cele doua nivele si mansarda.

Cladirea ridicata pe versantul opus al Dealului Sanpetru unde Ioan de Hunedoara si-a infiintat in urma cu cinci secole legendarul castel, va fi una dintre cele mai moderne din Hunedoara. A starnit controverse, multi localnici considerand nepotrivit locul ales pentru noul hotel, la circa 200 de metri de Castelul Corvinilor, dar si aspectul avangardist al acestuia in contrast cu asezarea medievala. Potrivit parlamentarului Carmen Harau, cladirea este ridicata pe un teren achizitionat de la un privat, iar la finalizarea investitiei, hotelul, care va avea o culoare verzui, se va incadra in peisaj si nu va afecta imaginea monumentului.

In 2017, tot in vecinatatea monumentului medieval, familia parlamentarului din Hunedoara a inaugurat un restaurant de lux, dupa ce a achizitionat si a renovat o veche cladire folosita in urma cu un secol ca sediu administrativ al Uzinelor de fier din Hunedoara.

Sursa: adevarul.ro 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si