Președintele rus Vladimir Putin a participat vineri la un concert pe stadionul Lujniki din Moscova pentru celebrarea anexării Crimeei. El a purtat la eveniment o geacă de lux, scrie The Moscow Times.

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis președintele Chinei, Xi Jinping, lui Joe Biden despre războiul Rusia- Ucraina

Publicația rusă de opoziție a scris pe contul său de Telegram că haina purtată de președintele rus este marca Loro Piana, din cea mai nouă colecție de iarnă, și costă circa 12.000

de euro, potrivit G4Media.

Discurs frenetic al lui Vladimir Putin pe stadionul din Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin a justificat vineri invazia rusă în Ucraina, promiţând zecilor de mii de simpatizanţi ai săi adunaţi la un miting pe stadionul Lujniki din Moscova, care agitau drapelul naţional, că obiectivele Kremlinului vor fi atinse în Ucraina, relatează Reuters.

Citeste si: VIDEO| Rușii sărbătoresc „Ziua reunificării Crimeei” și organizează concerte la care participă inclusiv președintele Vladimir Putin

"Ştim ce trebuie să facem, cum să facem şi cu ce preţ. Şi ne vom îndeplini absolut toate planurile", a spus Putin la mitingul de pe stadionul Lujniki, cu ocazia împlinirii a opt ani de la anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova, anexare considerată ilegală de comunitatea internațională.

Citeste si: O prezentatoare a unui post internațional a izbucnit în plâns în direct. Jurnalista intervieva un ucrainean care şi-a pierdut familia în război

Vladimir Putin a spus că soldaţii ruşi care luptă în ceea ce Kremlinul numeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina au ilustrat unitatea Rusiei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

"Umăr la umăr, se ajută unul pe altul, se sprijină unul pe altul şi când este nevoie se apără de gloanţe cu trupurile lor ca fraţii.

O astfel de unitate nu am mai avut-o de mult timp"', a spus el.

Vladimir Putin a vorbit despre iubire

"A elibera oamenii de suferințe, de genocid este principalul motiv și scopul operațiunii militare pe care noi am început-o în Donbas și în Ucraina", a mai spus liderul de la Kremlin.

"Acesta este scopul și aici mie îmi vin în cap niște vorbe cunoscute:  Nu este mai multă iubire ca atunci când cineva își dă sufletul pentru prietenii săi.  Noi vedem cum, în mod eroic, luptă băieții noștri în această operațiune militară. Aceste cuvinte din Sfânta Scriptură sunt hrană sfântă pentru creștini,(...) o comoară universală pentru toți reprezentanții Rusiei, pentru toate naționalitățile Rusiei și anume pentru poporul nostru, în primul rând pentru poporul nostru, dar totul se reduce la fapte, la valorile universale pentru toți oamenii, de toate confesiunile din Rusia, pentru oamenii noștri în special".

"Confirmarea acestui lucru este modul în care luptă băieții noștri în această operațiune militară, umăr la umăr. Se ajută, se susțin unul pe altul, iar dacă trebuie, atunci, ca pe un frate de sânge, îl acoperă cu trupul său de gloanțele de pe câmpul de luptă. Așa ceva nu am văzut demult".

"Spun aceste lucruri gândindu-mă la Biblie, nu există dragoste mai mare decât dacă cineva își dă sufletul pentru poporul lui și putem vedea faptele eroice ale oamenilor noștri în această operațiune", a declamat Putin, potrivit DC News. 

Pe un afiș din spatele președintelui rus era scris  ”Pentru o lume fără nazim, pentru Rusia”. 

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Cântăreții au interpretat piese despre război, cu ”Z” pe haine. 

Nu doar armata rusă merge prost, și transmisiunile TV au defecțiuni

Preşedintele rus a dispărut brusc de pe ecrane în mijlocul discursului său, Kremlinul explicând incidentul printr-o defecţiune tehnică, potrivit Agerpres.

Putin era pe punctul să laude eroismul soldaţilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina, în faţa a zeci de mii de persoane pe stadion, când, brusc, postul public de televiziune Rossia-24 a început să arate momente de la acelaşi eveniment, discursuri oficiale şi cântece cunoscute.

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis președintele Chinei, Xi Jinping, lui Joe Biden despre războiul Rusia- Ucraina

Cincisprezece minute mai târziu, televiziunea a reluat difuzarea înregistrată a discursului preşedintelui rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior agenţiilor de presă ruse că emisia în direct a fost întreruptă din cauza unei "defecţiuni tehnice la un server".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si