Cat castiga maicutele si calugarii din Romania

Calugarii si maicutele fac parte din categoria „bugetarilor” si in fiecare luna acestia primesc o suma de bani din partea statului. Circa 10.000 de calugari si calugarite primesc salarii, potrivit BOR. Suma obtinuta este putin peste salariul minim pe economie.

A.L., sâmbătă 23 septembrie 2017 , 14:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform noii grile de salarizare anuntata in 2017 de Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, Patriarhul Daniel va avea un salariu echivalent cu cel al unui ministru.

O situatie finaciara a BOR arata ca, in fiecare luna, valoarea totala a contributiilor la salariile personalului din Administratia patriarhala este de 557.472 lei, iar suma platita de Patriarhia Romana la bugetul de stat pentru impozitele pe salariile integrale, asigurari de sanatate si contributii sociale este de 575.087 lei, scrie Libertatea.

Din cei peste  14.000  de preoti si diaconi ai Bisericii Ortodoxe Romane, mai mult de  1.000 sunt salarizati exclusiv din fondurile proprii ale unitatilor bisericesti, iar aproape 1.500 din cei aproximativ 17.000 de salarizati neclericali sunt platiti integral de Biserica.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si