Mai multe persoane au luat în calcul criogenarea. O companie din Rusia oferă șansa spre nemurire. KrioRus are până în prezent 71 de creiere şi cadavre umane, denumite „pacienţi”, care plutesc în azot lichid într-una dintre cuvele înalte de câţiva metri amplasate într-o magazie din tablă ondulată de lângă Moscova.

Cadavrele sunt păstrate la temperaturi de -196 de grade Celsius cu scopul de a le proteja împotriva deteriorării, deşi până în prezent nu există nicio dovadă ştiinţifică că ar putea fi readuse la viaţă, potrivit Reuters.

Alexei Voronenkov este unul dintre clienții care după moartea mamei sale, în vârstă de 70 de ani, a decis să-i criogenizeze corpul. Bărbatul a plătit pentru criogenarea creierului acesteia şi depozitarea lui în speranţa că inovaţiile din ştiinţă îl vor ajuta la un moment dat să o readucă la viaţă.

Citeste si: Topul celor mai bune filme cu Marilyn Monroe

„Am făcut-o pentru că am fost foarte apropiaţi şi cred că este singura şansă să ne reîntâlnim în viitor”, a afirmat Voronenkov, al cărui plan este de a fi la rândul lui criogenat după ce va muri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Criogenarea este definită ca „o întreprindere exclusiv comercială care nu are nicio bază ştiinţifică”, conform șefului Comisiei de Pseudoştiinţă al Academiei Ruse de Ştiinţe. El a adăugat „Este o fantezie care speculează speranţele oamenilor de înviere din morţi şi visează la viaţa veşnică”.

Citeste si: Descoperire ŞOC privind COVID-19. Anunţul făcut de medici: Se numeşte "furtună de citokine"

Valeriya Udalova, directorul KrioRus, care şi-a îngheţat câinele după moarte, în 2008, afirmă că este probabil ca omenirea să dezvolte tehnologia prin care să readucă la viaţă persoanele decedate. El a declarat că nu există vreo garanție că se va întâmpla în viitorul apropiat, conform descoperă.ro.

Cât scoți din buzunar pentru o criogenare

Conform specialiștilor, prețul unei criogenări variează în funcţie de veniturile deţinute în prezent, dar şi de naţionalitate. De exemplu, rușii doresc acest serviciu, dar media lor salarială lunară este de 760 de dolari. Acolo criogenarea întregului corp valorează 36.000 de dolari şi 15.000 de dolari doar a creierului. Pentru alte naționalități, prețurile sunt un pic mai mari.

cât costă o criogenare
Criogenarea corpului uman.[Sursa foto: google]

Citeste si: Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă cu Dumnezeu. Mergeți și pupați alea, iar după aceea înjurați vecina.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Un festival din Slovacia, marcat de un incident dramatic. O furtună puternică a provocat prăbușirea unui cort peste festivalieri- radioimpuls.ro

Această companie de criogenare este singura din Rusia şi din regiune. A fost fondată în anul 2005 și are cel puţin doi competitori în Statele Unite ale Americii, ale căror activităţi au început mai înainte, potrivit Reuters.

Citeste si: Monolit misterios apărut la Vadu, Constanța, decembrie 2020. Ce secret se ascunde în spatele fenomenului VIDEO

Potrivit directorului KrioRus, cei care plătesc pentru conservarea rămăşiţelor rudelor lor arată cât de mult îi iubesc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si