Scumpirile îi determină pe români să fie mai cumpătați atunci când vine vorba de cumpărături și să „strângă” buzunarele, chiar și în preajma sărbătorilor de iarnă sau sărbătorilor pascale.

Este cunoscut faptul că în această perioadă, înainte de Paște, prețurile la anumite alimente specifice sărbătorii au explodat. Românii vânează cele mai bune oferte pentru a nu lăsa descoperită masa tradițională de Paște.

Iată la ce prețuri găsim îndrăgiții cozonaci în marile supermarketuri din țară.

Cât costă un cozonac înainte de Paște?

Cozonacul este o prăjitură tradițională românească și bulgărească care se consumă mai ales în perioada Paștelui și a Crăciunului. Acesta are în componența sa, ca ingrediente principale, făină, lapte, zahăr, ouă, unt, drojdie, dar și esențe, coji rase de lămâie sau de portocale și zahăr vanilat, după gust. 

Citește și: VIDEO- Din cauza prețurilor, mielul de Paște devine doar o amintire. Românii se gândesc la variante înlocuitoare pentru masa tradițională

Rețetele de cozonac diferă de la o zonă a țării la alta. Cozonacii pot fi rotunzi, dreptunghiulari, simpli sau împletiți, iar în ceea ce privește interiorul lor, umplutura poate conține alune, stafide, mac, nucă, rahat turcesc, fructe confiate, cacao și chiar brânză dulce. 

cozonac

Prețul pentru un cozonac în supermarketuri pornește de la 13 lei.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

În funcție de gramaj, combinațiile ingredientelor menționate anterior și producător, prețurile cozonacilor pot să difere.

În marile supermarketuri din țară găsim cozonaci întregi, dar și felii de cozonac, iar prețurile sunt mai piperate față de anul trecut. O felie de cozonac din supermarket pornește de la 5 lei pe 80g. Românii găsesc în această perioadă în magazine cozonaci întregi de 500g/700g/800g pornind de la prețul de 13 lei și până la 70-80 de lei.

În funcțiile de criteriile enumerate anterior, prețul unui cozonac poate ajunge și la 200-300 de lei, în patiseriile și cofetăriile din țară, care oferă o calitate superioară față de alimentele de la raft.

Citește și: EXCLUSIV- Cum arată prețurile de pe litoral în ceea ce priveste oferta de Paște și 1 Mai: ”Cred că nu o să dispară niciodată obiceiul acesta”

Cât costă carnea și roșiile românești înainte de Paște? Prețurile au crescut semnificativ

În acest an, în preajma sărbătorilor pascale, prețurile cărnurilor și roșiilor au explodat.

În piețele din țară, un kilogram de carne de miel se vinde cu aproximativ 55 de lei, iar organele de miel pentru drobul de Paște ajung la 30 de lei pe kilogram, conform antena3.ro

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

carne

Prețurile au explodat la cărnuri înainte de Paște. 

[Sursa foto: Freepik]

Pastrama de berbecuț se vinde cu aproximativ 50 de lei pe kilogram, iar roșiile românești se vând chiar și cu 50 de lei pe kilogram în piețe.

Cu toate acestea, prețurile mai pot crește semnificativ până la Paște. Românii care își doresc să dea mai puțini bani pe masa de Paște trebuie să se grăbească.

Conform datelor Institutului de Statistică, prețurile la produsele din carne au crescut cu 10% în ultimul an, mai ales pentru carnea de porc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si