Cât i-a costat pe ruși războiul din Ucraina până în prezent. Au trecut 148 zile de la invazia Rusiei

Pe 24 februarie 2022, Rusia a declarat război Ucrainei, după câteva luni în care a masat peste 150.000 de soldați și echipamente militare în apropiere de granițele Ucrainei, pe care a înconjurat-o din trei părți.

Author: Alexandra Bercea joi 21 iulie 2022 , 21:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Costurile războiului din Ucraina se ridică la aproximativ 400 de milioane de dolari pe zi pentru Rusia.

Au trecut 148 zile de la invazia Rusiei în Ucraina

​La 148 de zile de la război, Rusia și-a extins „țintele geografice” și la alte teritorii decât cele din estul Ucrainei. Kievul cere mai multe arme de la aliații săi și noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Cât i-a costat pe ruși războiul din Ucraina

Cele mai scumpe sunt rachetele și obuzele de artilerie lansate peste țintele militare și civile. De asemenea, salariile militarilor sunt cele mai ieftine.

Citeste si: Rusia amenință cu "Apocalipsa" dacă Ucraina va ataca Crimeea

Zilnic, Rusia plătește aproximativ 400 de milioane de dolari pentru a acoperi cheltuielile cu războiul din Ucraina. În cele 148 de zile de campanie care au trecut de la invazia Ucrainei, în 24 februarie 2022, au costat Kremlinul aproximativ 59.200.000.000 de dolari

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Întreținerea soldaților ruși și soldarea acestora se ridică la aproximativ 20 de milioane de dolari. Rusia cheltuie aproximativ 200 de dolari zilnic pentru plata unui soldat. Numărul aproximativ al militarilor mobilizați în Ucraina se ridică la 100.000.

Citeste si: Probleme de sănătate pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kre  mlin a fost surprins tușind de zeci de ori în timpul unei declarații făcute în Iran

Aproximativ 50 de milioane de dolari pe zi sunt cheltuiți pentru asigurarea despăgubirilor destinate militarilor răniți sau familiilor celor uciși. 

Sume mari sunt cheltuite și pentru obuzele și rachetele pe care le lansează asupra țintelor ucrainene. În decursul unei zile, artileria rusă folosește până la 50.000 de obuze în valoare de aproximativ 1.000 de dolari bucata. Asta înseamnă un total de 50 de milioane de dolari pe zi. 

Citeste si: Pierderile Rusiei în 148 zile de război in Ucraina. Armata lui Vladimir Putin s-a decimat cu peste 38.800 de soldați

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si