Cât ne va costa anul acesta masa de Paşte. Carnea de miel e mai scumpă cu 30% față de anul trecut

Cât ne va costa anul acesta masa de Paşte. Carnea de miel e mai scumpă cu 30% față de anul trecut

Anul acesta vom scoate mai mulți bani din buzunar pentru masa de Paște. Un kilogram de carne de miel ne va face să scoatem din portofele cu 30 la sută mai mult față de anul 2021. Scumpirile exagerate sunt unul dintre motivele pentru care unii români spun că se vor reorienta către carnea de pui sau curcan.

Fermierii estimează că anul acesta de Paște, românii vor plăti pentru un kilogram de carne de miel va costa chiar și dublu față de prețul obținut în prezent și cu 30% mai mult, comparativ cu anul 2021, notează  Agrointeligența.

Citeste si: Calendar ortodox 3 aprilie 2022. Ce sărbătoare mare este azi? Este dezlegare la ulei și vin

Scumpirile vizibile în preţul grâului, al porumbului, al furajelor, al benzinei şi al motorinei dar şi al energiei electrice şi al gazului au făcut ca şi carnea de miel, pe lângă cea de porc,

să se vândă mult mai scump.

Până de sărbători, carnea de miel va ajunge mult mai scumpă

La ora actuală, carnea de miel iese pe porțile fermelor din țara noastră la prețuri între 35-40 de lei pe kilogram, iar până la sărbătorile Pascale, este foarte posibil ca prețul să explodeze.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia a 73 de ani de la înființarea NATO: „Românii beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istorie datorită NATO”

Mulţi dintre români s-ar putea să renunţe la tradiţie, înlocuind pe masa de sărbători carnea de miel cu cea de pui sau curcan. 

De unde poți cumpăra miel românesc

Ionuț Cioranu, tânăr crescător de ovine din județul Arad, și vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor,  susține că marile magazine nu sunt interesate să achiziționeze carnea de miel crescut în România.

Citeste si: Bilanț COVID-19 în România, 3 aprilie 2022. Sub 1.500 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore

"Dacă veți merge în marile magazine nu găsiți miel românesc. Deci tot ce se vinde în supermarket vine din afară. Ce vând fermierii de Paște se regăsește în piețe și puncte de sacrificare în ferme, pe care anul acesta ni s-a dat voie să le construim, acum cu 3 săptămâni înainte de Paște. Foarte târziu pentru că noi nu suntem pregătiți în acest interval să construim un punct de sacrificare într-o fermă.

În circa 10 zile va ieși legea și este într-adevăr un început de legătură între ciobanul român și consumator, posibilul client. Pentru că costurile la poarta fermieri sunt mult mai mici comparativ cu cele de sacrificare într-un abator”, a mai precizat vicepreședintele AFF.

Citeste si: Carambol cu cinci maşini în parcarea subterană a unui mall din Capitală


Autor

Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.

Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.

Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.

Îți Recomandăm Și...