Cât va mai dura starea de alertă? Răspunsul lui Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că starea de alertă va dura ”cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în comunitate.

Author: I.C. luni 22 iunie 2020 , 07:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, duminică seară, la România TV, cât va fi menţinută starea de alertă şi a declarat: ”Cât va fi necesar”.

Premierul a explicat că vom avea stare de alertă atâta timp cât virusul este în comunitate.

Citeste si: Călin Popescu-Tăriceanu, anunţ despre deschiderea şcolilor

”Atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine la un nivel ridicat este necesară starea de alertă, este cazul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice  toate regulile de protejare a sănătăţii românilor”, a adăugat Orban.

Potrivit acestuia, multe persoane publice au un comportament ”iresponsabil” şi au instigat la nerespectarea regulilor.

”Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele prezentate public că avem un nivel de răspândire îngrijorător.

(...) Creşterea nu e una care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere”, a adăugat premierul.

Premierul a vorbit despre manipularea cifrelor

Ludovic Orban consideră că cei care vorbesc despre manipularea cifrelor referitoare la epidemie sunt ”duşi cu capul”.

”Nu manipulăm nicio cifră. Avem un număr de laboratoare acreditate, aceste laboratoare fac analizele, acestea sunt nişte analize care se fac după o metodologie, există un sistem de centralizare. Nimeni nu poate să manipuleze astfel de informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, susţine premierul.

Citeste si: Amenzi pentru cei care nu respectă măsurile din starea de alertă

Potrivit acestuia, ”bagatelizarea sistematică a pericolului, lansarea sistematică a unei instigări la nerespectarea regulilor provoacă consecinţe foarte periculoase”.

Alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns la 24.045, fiind a cincea zi consecutiv în care numărul îmbolnăvirilor trece de 300. Totodată, s-au înregistrat 12 decese, numărul total fiind de 1.512, a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si