La 31 de ani de la Cernobil, un nor radioactiv ar putea acoperi intreaga planeta. Este temerea liderilor lumii dupa ce s-a aflat de catastrofa nucleara din Coreea de Nord. 200 de oameni si-au pierdut viata dupa prabusirea tunelului de pe cel mai mare poligon de teste nucleare.
Este stare de alerta in toata Coreea. Peste o suta de persoane au fost prinse in daramaturi dupa ce un tunel neterminat de la poligonul nuclear s-a prabusit. Alti o suta de muncitori au fost ucisi dupa ce au intrat in poligon ca sa isi salveze colegii. Atunci a fost si momentul in care s-ar fi produs o a doua prabusire.
-Materialele nucleare pot ajunge in atmosfera daca muntele se prabuseste.Norul
Cand s-a petreceut nenorocirea nimeni nu stie cu exactitate. Pana in prezent oficialii coreeani nu au dat nicio informatie concreta.
In ciuda faptului ca expertii au avertizat in repetate randuri ca poligonul de teste nord-coreean a devenit instabil si s-ar putea prabusi, la inceputul lunii septembrie armata detona cea mai mare bomba nucleara din instorie, o bomba cu hidrogen de 100 de kilotone, de sapte ori mai puternica decat bomba de la Hiroshima.
Ce se intampla acum in Coreea de Nord ar putea avea repercursiuni asupra intregii emisfere, avertizeaza oficialii din intreaga lume. Daca poligonul se prabuseste un nor radioctiv se poate extinde pe o raza de cateva mii de kilometri.