Câte miliarde de lei costă Magistrala 6. Ministerul Transporturilor și Metrorex au semnat

Contractul de finanţare al proiectului „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6 1 Mai - Otopeni)” a fost semnat de către Metrorex și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor. Valoarea acestuia depășește 6 miliarde de lei.

Andreea Bolocan, miercuri 04 noiembrie 2020 , 20:15

metrorex ministerul transporturilor magistrala 6
Hartă Magistrala 6[Sursa foto: metrorex.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Printr-un comunicat, Metrorex a transmis faptul că proiectul Magistralei 6 va asigura legătura reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Astfel, Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 kilometri şi va cuprinde 12 staţii. Obiectivul contractului de finanţare îl reprezintă acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului, în conformitate cu legislaţia europeană şi naţională aplicabile acestuia.

Suma totală pentru acest proiect este în valoare de 6,334 miliarde de lei

Valoarea totală a contractului de finanţare este de circa 6,334 miliarde de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2,777 miliarde de lei. Finanţarea nerambursabilă este de 2,360 miliarde de lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Citeste si: Vești bune: Trenul Otopeni- Gara de Nord va intra în funcțiune foarte curând. Află pe ce dată se va face prima călătorie cu acesta

Citeste si: Olanda: Un tren a rămas suspendat la o înălțime de 10 metri, în sculptura unei cozi de balenă

Proiectul ar trebui să fie gata la data de 15 noiembrie 2026

Potrivit contractului de finanţare, perioada de implementare a proiectului se finalizează la data de 15 noiembrie 2026. De asemenea, obiectivele specifice ce vor fi atinse prin punerea în funcţiune a Magistralei 6 de metrou sunt: facilitarea legăturii dintre Capitală şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, dar şi extinderea reţelei existente de metrou prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 14,2 km şi un număr de 12 staţii; îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce eficientizează durata de deplasare pe coridorul deservit.

Sursa: Capital


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Final spectaculos în jocul pentru recompensă. Ce echipă a câștigat mult râvnitul premiu? Final spectaculos în jocul pentru recompensă. Ce echipă a câștigat mult râvnitul premiu?
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi... Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea
monitorulcj.ro
Restaurantele din Cluj-Napoca, la un pas de redeschidere! Când ar putea primii clienți... Restaurantele din Cluj-Napoca, la un pas de redeschidere! Când ar putea primii clienți în interior
infoactual.ro
Ce pensie va încasa Donald Trump. Suma este uriașă Ce pensie va încasa Donald Trump. Suma este uriașă
infoactual.ro
Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al... Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al momentului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si