Toate noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de azi în România. Câte persoane au voie la nuntă?

O veste excelentă pentru toți românii! Noi măsuri de relaxare au intrat în vigoare, la miezul nopţii. Totodată, autoritățile au decis prelungirea stării de alertă pentru următoarele 30 de zile.

Author: Mircea Pop sâmbătă 12 iunie 2021 , 10:05

Toate noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de azi în România. Câte persoane au voie la nuntă?
Toate noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de azi în România. Câte persoane au voie la nuntă?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând de sâmbătă, Guvernul a decis ca evenimentele private să se poată organiza în interior cu 200 de persoane. Singurele condiții sunt ca localitatea să aibă o incidenţă mai mică de 3 la mie şi doar

dacă persoanele sunt vaccinate, trecute prin boală sau prezintă un test negativ de coronavirus.

Legat de evenimentele din exterior, pot participa persoane până la capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, sunt permise evenimente de campanie electorală, cu participarea a 1.000 de persoane, în aceleaşi condiţii.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită în România, cu 30 de zile, începând de sâmbătă, de la miezul nopţii. Odată cu noua HG adoptată de Guvern intră în vigoare o serie de relaxări ale măsurilor anti-COVID.

VEZI AICI LISTA

Citeste si: Noi restricții eliminate de sâmbătă. Comitetul pentru Situații de Urgență, decizie de ultim moment

Cum se vor desfășura evenimentele private

Cea mai importantă măsură de relaxare este legată de organizarea de evenimente private- nunţi, botezuri – în localităţile cu incidenţă mai mică de 3 la mie şi doar dacă persoanele sunt vaccinate, trecute prin boală sau prezintă un test negativ de coronavirus.

În exterior, aceste persoane pot participa la evenimente private până la capacitatea maximă a spaţiului.

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre beneficiile copiilor vaccinați împotriva COVID-19

Evenimentele private de tipul nunţi sau botezuri se pot organiza până la ora 2.00.

”La nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori se permit organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parţiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Activităţile sunt interzise la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se mai arată în Hotărârea de Guvern.

Citeste si: Se redeschid piscinele! Care sunt regulile de care trebuie sa ții cont daca vrei sa mergi la bazin 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si