Veste îngrijorătoare despre varianta indiană Delta a noului coronavirus

Varianta Delta a noului coronavirus, dominantă în prezent în Marea Britanie, este cu 60% mai contagioasă în comparaţie cu varianta Alfa, anterior cea mai frecventă în ţară, potrivit unui studiu publicat vineri, la trei zile după anunţarea deciziei Guvernului britanic de a ridica ultimele restricţii.

Author: Razvan Ilie vineri 11 iunie 2021 , 15:07

Delta, o tulpină de coronavirus mult mai contagioasă[Sursa foto: Instagram]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vești îngrijorătoare de la oamenii de știință despre noua tulpină indiană de coronavirus, denumită Delta, care a fost descoperită într-un număr semnificativ de cazuri și în România.

Joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că un număr de 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, detectată în India, unde rata de infectare este foarte mare.

Citeste si: ”Ne putem aştepta la un val patru mai intens”. Ministrul Sănătăţii, avertisment pentru cei care NU se vaccinează

Delta, o tulpină de coronavirus mult mai contagioasă

Conform INSP, au fost confirmate în România 1490 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC). Dintre acestea, 1.437 sunt cazuri cu varianta Alpha, descoperită în Marea Britanie, 10 cu Beta (Africa de Sud), 17 cu Gamma  (Brazilia) şi 26 cu Delta (India).

Acum oamenii de știință din Marea Britanie vin cu vești proaste despre tulpina Delta. 

Ministrul Sănătăţii din UK Matt Hancock a menţionat recent o rată de transmisibilitate cu 40% mai mare a variantei Delta în comparaţie cu varianta Alfa. Conform studiului realizat de autorităţile sanitare britanice (Public Health England), 42.323 de cazuri (faţă de 29.892 în urmă cu o săptămână) ale acestei variante, identificată pentru prima dată în luna aprilie în India, au fost depistate în Regatul Unit, unde este prezentă la peste 90% dintre cazurile noi de infectare.

Cu toate acestea, Public Health England a calificat drept ''încurajator'' faptul că această creştere nu este însoţită, în aceleaşi proporţii, de o înmulţire a cazurilor de spitalizare. O mie de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus se află în prezent în spitalele britanice.

Citeste si: Incredibil: 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului au fost descoperite în RomâniaTemeri în România legate de un val 4 al pandemiei

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a lansat, joi, un avertisment surprinzător: ”ne putem aştepta la un val patru mai intens”, dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de mare. Ioana Mihăilă a mai spus că este o veste bună că numărul de cazuri de infectare cu tulpina indiană se menţine redus în România.

Un număr de 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, detectată în India, au fost confirmate în România, a anunțat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ioana Mihăilă a fost întrebată, joi, la TVR, dacă  anunţul INSP referitor la tulpina indiană  schimbă datele problemei privind pandemia de coronavirus în România: ”Nu se schimbă faţă de cum era în urmă cu o săptămână sau două săptămâni, tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în ţară. E bine că numărul se menţine redus şi că, cel puţin din datele raportate de INSP încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puţin, transmitere comunitară  semnificativă pentru tulpina indiană”.

Ministrul a precizat că evoluţia pandemiei, într-o ţară, urmează ceea ce se întâmplă în alte ţări.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si