Catedrala Mantuirii Neamului se inalta mandra. Sute de muncitori lucreaza de zor pentru a termina constructia!

600 de oameni lucreaza la foc continuu pentru a putea termina Catedrala Mantuirii Neamului pana pe 30 noiembrie, atunci cand va fi sfiintita. De la fundatie si pana in varful turlei principale, constructorii au folosit 100 de mii de metri cubi de beton si peste 40 de mii de tone de armatura. Numai pana acum costurile se ridica la peste 85 de milioane de euro.

Author: G. S. joi 11 ianuarie 2018 , 12:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Muncitorii nu mai au mult si termina constructia turlelor. Vorbim despre 6 turle care vor ajunge la 60 de metri inaltime si despre cea a clopotului cu o inaltime de 80 de metri.
Impresionanta va fi, insa, turla Pantocrator.

Deasupra turlei principale, va fi asezata  o cruce de 10 m inaltime. Vor exista 2 puncte intermediare, astfel incat pelerinii sa poata urca in siguranta si sa admire privelistea.
Catedrala mantuirii Neamului este proiectata sa reziste la cutremure de peste 8,5 pe Richter si sa dainuiasca mai bine de 500 de ani. Muncitorii spun ca acolo este mai mult fier decat orice altceva.

Cert este ca, pana la 30 noiembrie, Catedrala Mantuirii Neamului va fi terminata. In acest moment, specialistii discuta de finisajele interioare. Cel mai probabil, peretii interiori vor fi acoperiti cu mozaic. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si