Pisica Flossie mai are doar câteva săptămâni până să împlinească vârsta 27 de ani. Ea a fost încoronată drept cea mai bătrână pisică din lume, potrivit Guinness World Records.

Citește și: Pisicile fără stăpân, sterilizate gratuit

Pisica din sud-estul Londrei are aproximativ 120 de ani umani, potrivit unui comunicat de presă, transmis de Guinness Book.

Flossie trăiește în Orpington, Marea Britanie, este sănătoasă, în ciuda vârstei sale incredibile, deși este surdă și nu mai vede bine, potrivit CNN.

flossie pisica

Flossie, alături de stăpâna sa

[Sursa foto: Twitter]

„Știam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu îmi imaginam că îmi voi împărți casa cu un deținător al unui record mondial”, a spus Vicki Green, femeia care a adoptat recent animalul de companie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Povestea emoționată a lui Ton, un raton care a ajuns ilegal în România. Micuțul blănos a fost abandonat de stăpâni

Flossie a avut multe case de când s-a născut pe data de 29 decembrie 1995, doi dintre stăpânii săi murind de-a lungul anilor.

În 2022, Flossie s-a trezit în mod neașteptat fără adăpost și a ajuns la Protecția pisicilor de salvare a animalelor de companie din Marea Britanie.

flossie pisica

Flossie, pisica din Cartea Recordurilor

[Sursa foto: Twitter]

„Am fost uluiți când am văzut că înregistrările veterinare ale lui Flossie au arătat că ea are 27 de ani”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul sucursalei Cats Protection.

Povestea vieții lui Flossie  

Povestea vieții lui Flossie a început ca un pisoi fără stăpân în Merseyside, Liverpool, unde a trăit într-o colonie de pisici aproape de spital, conform Guinness World Records.

Unui grup de lucrători ai spitalului li s-a făcut milă de pisoii din zonă și fiecare a decis să adopte câte unul.

Flossie a locuit în noua ei casă timp de 14 ani, până când stăpâul ei a murit. Atunci, în vârstă de 24 de ani, fiul fostului proprietar al lui Flossie a încercat să aibă grijă de ea cât a putut de bine.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Flossie a petrecut trei ani cu fiul înainte ca acesta să ia decizia dificilă de a-l încredința voluntarilor de la Cats Protection.

„Deoarece majoritatea stăpânilor de pisici preferă ideea de a adopta o pisică mult mai tânără, Flossie părea destinată să rămână la Cats Protection”, potrivit comunicatului de presă, „confruntându-se cu posibilitatea serioasă de a-și petrece restul vieții căutând o casă”.

Din fericire, destul de curând, Flossie a fost adoptată și se pare că se adaptează bine la noua casă și că doarme ghemuită lângă stăpâna sa în pat.

„Am adoptat-o cu gândul că îi ofer o casă în care să-și petreacă bătrânețea, primește tot ce își dorește”, a spus Green într-un videoclip pentru Guinness, adăugând că speră că povestea lui Flossie încurajează mai mulți oameni să adopte pisici în vârstă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si