Cati bani a incasat Tatiana Iekel in ultimii ani de viata! Prima nevasta a lui Florin Piersic primea o indemnizatie de merit pentru intreaga cariera

Tatiana Iekel incasa indemnizatie de merit datorita carierei sale impecabile.

Author: Matei Vaihan Webeditor: Petru Luca marți 16 mai 2017 , 08:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Actrita Tatiana Iekel, care a murit la 84 de ani, a debutat in lumea artistica in anii '50, dupa absolvirea Facultatii de teatru si arta cinematografica. Prima sotie a lui Florin Piersic a jucat ani de zile la Teatrul Mic, insa a avut si aparitii apreciate in filme ca „Rasare soarele” (1954), Pustiul (1962), „Marele singuratic” (1976) sau „Moartea unui comis voiajor” (1977).

La mijlocul anilor 2000, Tatiana Iekel a fost recompensata financiar pentru cariera sa, primind o indemnizatie de merit de la UNITER, a carei valoare este de 2.700 de lei pe luna.
Criteriile de atribuire a indemnizatiei de merit in domeniul teatral sunt valoarea artistica recunoscuta public, vechimea in activitatea teatrala si cinematografica, premiile obtinute in concursuri si festivaluri teatrale si cinematografice, distinctii nationale si internationale. Numele Tatianei Iekel apare alaturi de alti 150 de actori, regizori, scenografi sau critici de teatru. Comisia care s-a ocupat de intocmirea listei cu indemnizatiile de merit este formata din actorul Ion Caramitru, critical Marina Constantinescu, scenograful Puiu Antemir si actorii Ilinca Tomoroveanu si Emil Boroghina.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si