Câţi banii vor parlamentarii să dea anual Casei Regale! Suma este de la bugetul statului şi e una colosală

În Parlament, există un proiect de lege privind înfiinţarea Instituţiei Regele Mihai, pentru care s-ar asigura fonduri de la bugetul de stat.

Catalina Lohan, marți 30 octombrie 2018 , 21:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un proiect controversat depus de PSD-ALDE a creat multe dispute ţn Parlament. Este vorba despre înfiinţarea unei Istituţii Regale, care să fie finanţată din bani de la buget. Suma este stabilită prin lege şi ajunge la valoarea de 860.000 de euro pe an.

Conform acestui proiect de lege, activitatea instituţiei constă în crearea şi dezvoltarea de programe şi proiecte în vederea promovării tradiţiilor, obiceiurilor şi simbolurilor naţionale, a persoanelor şi realizărilor de valoare din domeniul ştiinţific, cultural, educaţional, sportiv şi economic; promovării unor evenimente cu semnificaţie istorică; promovării, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, a imaginii României, investiţiilor si turismului, artei, ştiinţei, educaţiei si a monumentelor istorice faţă de personalităţi, investitori şi instituţii din străinătate.

Câţi banii vor parlamentarii să dea anual Casei Regale! Instituţia va avea sediul în Palatul Elisabeta

Instituţia, care va avea sediul la Palatul Elisabeta, va avea un director numit în funcţie de Parlament, la propunerea Custodelui Coroanei României. Pentru funcţionarea acestei instituţii, se va aloca de la bugetul de stat, anual, o sumă în lei,echivalentă cu 860.000 de euro, se arată în acelaşi proiect.

Dacă legea va fi aprobată, Palatul Elisabeta va fi concesionat gratuit noii instituţii pe 49 de ani. Deocamdată, situaţia clădirii de 3000 de metri pătraţi şi a terenului de un hectar, este incertă. Ea este locuită acum de membri ai Familiei Regale, acolo se orgenizeazpă şi diverse evenimente şi întâlniri oficiale. Totuşi, reşedinţa regală oficială este, la ora actuală, Palatul Săvârşin, care aparţine Familiei Regale.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si