Cincisprezece copii cu vârsta sub 9 ani au murit răpuşi de coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), din care rezultă şi că numărul deceselor din categoria 0-39 de ani provocate de SARS-CoV-2 este de 620, reprezentând aproximativ 1,3% din total.

Citeste si: Un medic de 32 de ani de la Spitalul Universitar de Urgență București și-a pus capăt zilelor

Valul 4 al pandemiei, mai agresiv cu tinerii 

Până joi, 28 octombrie 2021, în România au murit 46.430 români diagnosticați cu infecția SARS–CoV–2. Dintre aceștia, 155 de victime aveau vârsta sub 29 de ani.

- Număr decese 0 – 9 ani: 15
- Număr decese 10 – 19 ani: 18
- Număr decese 20 – 29 ani: 122
- Număr decese 30 – 39 ani: 465

Citeste si: Tulpina Delta de coronavirus se transmite cu uşurinţă de la vaccinați la persoanele din aceeași locuinţă- studiu

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Sute de români mor zilnic din cauza temutului virus. Situația este alarmantă în spitale. Mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au fost transferați în străinătate pentru tratament. Un medic ATI a lansat un mesaj sfâșietor referitor la faptul că se stinge o generație întreagă de bunici în această perioadă.

Citeste si: Veste bună despre evoluția pandemiei. Epidemiologul Octavian Jurma: "Suntem în faza descendentă"

„Numai dacă aţi şti! ...în zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită! Într-o ţară care nu are legislaţie "end of life care"! Pentru că nu avem politicieni capabili să îşi asume moartea în demnitate a seniorilor noştri! Moartea e subiect tabu în România, deşi ne pândeşte zilnic pe undeva!", a scris dr. Elena Copaciu pe Facebook.

Alți trei tineri decedați în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a informat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.197 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 415 de decese, dintre care două anterioare. Încă trei tineri cu vârste între 24 și 28 de ani au murit din cauza COVID-19.

Bilanț coronavirus, joi 28 octombrie.   Decesele de la grupa de varsta 20-29 ani:

- Un pacient din Bucuresti, în vârstă de 28 ani, sex feminin, prezenta comorbidități, nevaccinat

- Un pacient din Vaslui, în vârstă de 25 ani, sex masculin, prezenta comorbidități, nevaccinat

- Un pacient din Botosani, în vârstă de 24 ani, sex feminin, fără comorbidități, nevaccinat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si