Câți spectatori vor avea acces pe arena de la Jocurile Olimpice. Experții avertizează că este riscant

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo au limitat numărul spectatorilor care vor avea acces pe arenă. Anunțul vine după ce experții au avertizat că organizarea evenimentului fără fani reprezintă cel mai mic risc în timpul pandemiei de Covid-19, potrivit Reuters.

Author: Andreea Bolocan luni 21 iunie 2021 , 17:50

Jocurile Olimpice 2020 spectatori limita persoane
Jocurile Olimpice 2020[Sursa foto: olympics.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Această decizie scoate în evidență presiunea depusă de Japonia pentru a ține evenimentul ce atrage miliarde de dolari, în ciuda opoziției din partea publicului și a temerilor profunde privind o creștere a numărului de

infectări cu noul coronavirus.

Japonia a evitat în general tipul de focare explozive de infectare cu coronavirus care au devastat alte țări, însă desfășurarea campaniei sale de vaccinare a fost înceată iar sistemul medical a fost împins la limită în anumite locuri.

Maxim 10.000 de persoane vor avea acces la Jocurile Olimpice

Limita pentru Jocuri, care vor începe pe 23 iulie, „va fi stabilită la 50% din capacitatea arenei, până la un maxim de 10.000 de persoane”, au transmis organizatorii într-un comunicat de presă.

JO 2020[Sursa foto: olympics.com]

Citeste si: Zi tristă pentru jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea 

Această limită maximă de persoane care vor avea acces pe arena unde se va ține marele eveniment sportiv ar putea fi redusă și mai mult după 12 iulie, în baza prevederilor din orice stare de urgență sau alte măsuri anti-infecție, au adăugat aceștia.

Președintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, a declarat anterior că viza o limită de 10.000 de persoane per arenă. Accesul spectatorilor din afara insulei a fost deja interzis.

Cine a stabilit limita de persoane care vor avea acces la eveniment

Limita impusă vine ca urmare a discuțiilor dintre cinci părți: organizatorii Tokyo 2020, guvernul japonez și cel al capitalei, Tokyo, și panelurile internaționale Olimpice și Paralimpice.

Citeste si: Ce sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Vară 2020

Înaintea întâlnirii, președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a spus că rata vaccinării printre atleții și oficialii ce locuiesc în satul Olimpic era de ”mult peste 80%”, depășind așteptările inițiale ale COI.

Premierul Yoshihide Suga a declarat faptul că nu exclude organizarea olimpiadei de vară fără spectatori, dacă capitala se află sub stare de urgență din cauza COVID-19.

Câte persoane vor avea acces pe stadion la JO 2020[Sursa foto: olympics.com]

Unii experți de la vârful sectorului sănătății publice din Japonia au afirmat că a interzice accesul spectatorilor este cea mai puțin riscantă opțiune pentru organizarea Jocurilor, chiar dacă aceștia păreau resemnați în fața posibilității ca fanii să fie prezenți.

Publicul japonez se opune în continuare desfășurării Jocurilor în această vară, arată un sondaj de opinie efectuat în 19 și 20 iunie.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si