Caz cutremurator in Canada: o familie de romani este acuzata ca si-a lasat copilul sa moara. In loc sa ii dea tratament, parintii s-au rugat la Dumnezeu: "Era numai piele si os"

Un caz cutremurator in Canada. O familie de romani, cu opt copii, este acuzata ca si-a lasat unul dintre baieti sa moara pur si simplu. In loc sa il duca la spital sau sa ii dea medicamente, parintii s-ar fi rugat la Dumnezeu sa il vindece.

vineri 03 iunie 2016 , 09:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Zilele acestea, in Canada are loc procesul sotilor Emil si Rodica Radita, care sunt acuzati de crima de gradul intai. Autoritatile canadiene ii acuza pe cei doi romani de 59 si 53 de ani ca si-au lasat baiatul de 15 ani pur si simplu sa moara. Baiatul era grav bolnav, avea diabet, dar parintii nu l-au dus la medic, lasandu-l practic sa moara. Minorul a decedat pe 7 mai 2013, iar acum parintii lui sunt judecati.

Medicul legist Shauna Mithcell a stat de vorba cu cei doi parinti si a declarat: "Au spus că au mers la biserică, cred ei, după ora 18.00. De acolo au venit acasă, în jurul orei 20.00. Şi atunci tatăl a spus că el nu respiră. Astfel, părinţii au început să se roage şi a sunat la Ambulanţă de abia la ora 22.00".

Politistul care a intrat primul in casa familiei Radita a declarat ca baiatul era numai piele si oase cand l-a vazut mort in patul lui.

"Era numai piele şi oase. Cred că nu cântărea mai mult de 20 de pounds (n.r. puţin peste nouă kilograme!)”, a spus ofiţerul Larry Pugliese.

Copilul, care avea diabet, a murit din cauza septicemiei datorata infometarii si neglijentei.

Emil Radiţă şi familia locuiesc de mulţi ani la Vancouver, în Canada. Bărbatul, originar din Timişoara, a emigrat pe vremnea comunismului, în 1985, înotând peste Dunăre, în Iugoslavia. De acolo a ajuns în Canada, unde, după un an, s-a căsătorit cu Rodica.

Cei doi au avut împreună opt copii. La începutul anilor 2000, familia Radiţă a atras atenţia opiniei publice canadiene printr-o acţiune de protest faţă de „Social Service” – serviciul social, care l-a luat din sânul familiei pe fiul lor, Alexandru.

##CITAT116##

Autorităţie au considerat necesar să-l preia pe micuţ, pentru că părinţii nu doreau să îl lase la spital, pentru tratamente. Deşi copilul suferea de diabet, părinţii invocau doctrine religioase. Românii au dus o veritabilă bătălie prin instanţe împotriva „Social Service”, iar în final au câştigat. Alexandru a revenit în sânul familiei.

Noi credem în Dumnezeu şi în puterea Lui de vindecare, dar noi ştim, de asemenea, că Dumnezeul este Cel care organizează totul pe Pământ. De aceea, medicii sunt în planul Său. Din cauza unui medic, suntem în postura de a petrecere timpul în instanţe de patru ori în ultimii trei ani. Şi încă procesul nu s-a încheiat. Eu mă întreb: Canada este încă o ţară democratică? Este omul mediu ascultat? Îi este permis să creadă în Dumnezeu? Allan Rock, care a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Canadian, aflat în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, ştie despre cazul meu, pentru că acum trei ani, i-am trimis o scrisoare pentru aceeaşi problemă. Se pare că încă o dată, am nevoie de ajutorul Organizaţie Naţiunilor Unite.

În decembrie 2000, fiul meu Alexandru Gabriel Radiţă, a fost dus la Spitalul de Copii din Vancouver timp de aproximativ trei săptămâni, diagnosticat cu diabet zaharat, dar a fost mai mult decât atât. Eu şi soţia mea am cerut medicilor (Metzker şi Stuart) să se oprească testele, pentru că după medicamentele care i s-au administrat s-a îmbolnăvit de hepatită.

Nimeni nu a fost ascultat noi; au râs de noi şi a plecat. Am insistat, şi le-am spus că în Europa, medicii fac întregul test dintr-o probă de sânge. Ei se uitau la mine ca la un prost. În anul 2001, am fost din nou cu fiul meu la spitalul de copii…Am urmat instrucţiunile medicilor, oferindu-i insulină în fiecare zi. Noi am mers de fiecare dată la consultaţii medicale, dar de fiecare dată interveneau cei de la Serviciul Social şi ne-au hărţuit în instanţă. Cred că motto-ul lor este . Astăzi, fiul meu este în spital din nou. În urma testelor au descoperit că fiul meu are probleme cu ficatul, probleme la stomac, la pancreas etc. Acum, ei care ne acuză că am neglijat medical fiul nostru, şi că Family Services ne va lua copilul. În cazul în care medicii şi-ar fi făcut datoria corspunzător de la început, nu am fi ajuns astăzi aici”
, scrie Emil Rădiţă.

Citeste mai mult aici

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si