Caz incredibil la Cluj. A fost data afara dintr-un magazin, din cauza cainelui care era ghid pentru nevazatori. Motivul: animalul era murdar

Pare incredibil, dar in Romania, tara cu peste 100 000 de nevazatori, cainii antrenati sa-i calauzeasca in intuneric n-au voie in magazine! S-a intamplat la Cluj-Napoca, unde o tanara fara vedere a fost data afara dintr-o patiserie pe motiv ca labradorul ei e murdar. ##VIDEO43254##

joi 19 ianuarie 2017 , 19:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pare incredibil, dar in Romania, tara cu peste 100 000 de nevazatori, cainii antrenati sa-i calauzeasca in intuneric n-au voie in magazine! S-a intamplat la Cluj-Napoca, unde o tanara fara vedere a fost data afara dintr-o patiserie pe motiv ca labradorul ei e murdar.
vtr
Alungata de-a dreptul cu legea in mana s-a simtit Andreea! Voia sa-si cumpere ceva de mancare, dar angajatele patiseriei n-au stat la discutii: revoltate peste masura ca fata a intrat cu cainele, au dat-o afara! De parca n-ar
fi fost destul, Andreea spune ca vanzatoarele i-au reprosat pe un ton ridicat ca n-a vazut semnul de pe usa!
-Probabil nu stiau nici legea, dar poate ar fi trebuit macar sa asculte.
Legea privind drepturile persoanelor cu handicap spune clar ca patrupedul care insoteste un nevazator are acces liber si gratuit in toate locurile publice, precum si in mijloacele de transport. Imediat dupa incident, reprezentantii magazinului s-au aparat invocand alta lege:
"Confirmam ca personalul nostru de la magazinul mai sus mentionat a invitat tanara sa conduca cainele utilitar afara din magazin.
Motivul pentru care s-a procedat in acest mod are la baza legislatia ce tine de siguranta alimentelor care nu permite accesul cu animale domestice in zonele de preparare, manipulare sau depozitare a produselor alimentare."
"Posibil ca doua legi sa se contrazica. S-a mai intamplat in Romania. Inseamna ca ceva nu e bine si trebuie schimbat", spune Zoltan Szabo, antrenor de caini ghid.
"Nu e un animal de joaca, nu e caine de companie, e insotitor si ne ajuta pe noi, nevazatorii sa ne deplasam in locurile in care avem nevoie"
Cazul Andreei nu este singular.
Intr-un oras european, precum Clujul, nevazatorii sunt refuzati de taximetristi! A patit-o un tanar din Sibiu.
"Am dorit sa iau un taxi, mi-a fost refuzat accesul cu Phantom. I-am aratat legitimatie, legislatie, efectiv m-am urcat in masina. Ei spuneau ca au dreptul sa-si aleaga clientela"
Nu si in cazul unui caine ghid! Nerespectarea legii care le permite nevazatorilor sa fie insotiti de patrupedul ghid se pedepseste cu o amenda intre 6 000 la 12.000
de lei.

Alungata de-a dreptul cu legea in mana s-a simtit Andreea! Voia sa-si cumpere ceva de mancare, dar angajatele patiseriei n-au stat la discutii: revoltate peste masura ca fata a intrat cu cainele, au dat-o afara! De parca n-ar fi fost destul, Andreea spune ca vanzatoarele i-au reprosat pe un ton ridicat ca n-a vazut semnul de pe usa!

-Probabil nu stiau nici legea, dar poate ar fi trebuit macar sa asculte.Legea privind drepturile persoanelor cu handicap spune clar ca patrupedul care insoteste un nevazator are acces liber si gratuit in toate locurile publice, precum si in mijloacele de transport. Imediat dupa incident, reprezentantii magazinului s-au aparat invocand alta lege: 

"Confirmam ca personalul nostru de la magazinul mai sus mentionat a invitat tanara sa conduca cainele utilitar afara din magazin. Motivul pentru care s-a procedat in acest mod are la baza legislatia ce tine de siguranta alimentelor care nu permite accesul cu animale domestice in zonele de preparare, manipulare sau depozitare a produselor alimentare."    "Posibil ca doua legi sa se contrazica. S-a mai intamplat in Romania. Inseamna ca ceva nu e bine si trebuie schimbat", spune Zoltan Szabo, antrenor de caini ghid. "Nu e un animal de joaca, nu e caine de companie, e insotitor si ne ajuta pe noi, nevazatorii sa ne deplasam in locurile in care avem nevoie"Cazul Andreei nu este singular. Intr-un oras european, precum Clujul, nevazatorii sunt refuzati de taximetristi! A patit-o un tanar din Sibiu.  "Am dorit sa iau un taxi, mi-a fost refuzat accesul cu Phantom. I-am aratat legitimatie, legislatie, efectiv m-am urcat in masina. Ei spuneau ca au dreptul sa-si aleaga clientela"

Nu si in cazul unui caine ghid! Nerespectarea legii care le permite nevazatorilor sa fie insotiti de patrupedul ghid se pedepseste cu o amenda intre 6 000 la 12.000 de lei.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este... Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este vorba despre mama Geta: „Carla mai și doarme cu...”
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si