Caz revoltator in Barlad. Externata din spital, o bolnava psihic a fost rapita si violata de un clan de romi timp de 11 zile.

O pacienta din Vaslui a fost rapita imdiat dupa ce s-a externat din Spitalul de Urgenta Barlad. Ea fusese adusa cu ambulanta, dar dupa trei ore medicul de garda a decis sa ii dea drumul acasa.

Editor: Viorela Precupas joi 08 decembrie 2016 , 14:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Femeia in varsta de 46 de ani, care avea afectiuni psihice, a disparut in momentul in care medicul a externat-o. A aparut acasa intr-o stare jalnica si abuzata fizic dupa 11 zile. Ea le-a povestit rudelor, potrivit adevarul.ro, ca a fost rapita de cativa romi si dusa intr-un imobil unde a fost agresata fizic si sexual in fiecare zi.Cum a fost posibil ca o pacienta cunoscuta cu afectiuni psihice sa fie externata dupa doar 3 ore de cand a fost adusa cu ambulanta? Reprezentantii spitalului au explicat:

”Pacienta a fos adusă în Compartimentul de Primire al Urgenţelor în jurul orei 11. A fost consultată de medicul de gardă, i s-au recoltat analize, însă nu punea probleme, nu prezenta arsuri. A primit tratament potrivit protocolului, ulterior solicitând externarea pe propria semnătură. Medicul de gardă a permis externarea, având în vedere că femeia era orienta spaţio-temporal, era coerentă în discuţie. De multe ori familiile confundă boala psihică cu lipsa discernământului. În cazul de faţă, dacă aparţinătorii aveau documente care să ateste că pacienta nu are discernământ trebuiau să le prezinte echipajului de la Ambulanţă şi, în mod cert, li s-ar fi permis să o însoţească.
Nu ştim ce recomandări avea pacienta de la medicul psihiatru curant, dacă există vreun document referitor la eventuala lipsă a discernământului. Atât timp cât medicul nu are documente în acest sens, nu se poate opune externării, dacă pacientul, a cărui stare de sănătate nu pune probleme, o solicită”
, a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad.

Citeste si: Trupul descompus, găsit în lada unui pat, într-un apartament din București, este al unei fete de 12 ani. Cine este minora dispărută de câteva săptămâni- kanald.ro

Citeste si: Cum și-a explicat soțul Danei Roba gestul necugetat în fața anchetatorilor. Motivul pentru care și-a ieșit din minți și nu s-a mai putut controla- wowbiz.ro

Sursa foto: adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si