Caz șocant la Iași. O adolescentă paralizată de 4 ani, a fost urcată pe brațe la instanță pentru că judecătorii voiau să se convingă de starea ei

Ieri, pe scările Judecătoriei din Iași, tânăra Ana-Maria a fost urcată pe brațe de autorități. Judecătorii au vrut să se convingă cu ochii lor de starea de sănătate a tinerei.

G.B., vineri 10 ianuarie 2020 , 11:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O adolescentă imobilizată de patru ani într-un cărucior, în urma unui accident, a fost urcată pe brațe pe scările Judecătoriei din Iași pentru că judecătorii au vrut să se convingă cu ochii lor de starea de sănătate a tinerei.

Caz șocant la Iași. O adolescentă paralizată de 4 ani, a fost urcată pe brațe la instanță pentru că judecătorii voiau să se convingă de starea ei

„Din 2015, Ana Maria Tănasă așteaptă în cărucior să se facă dreptate. Nu se poate mișca. Tocmai din anul 2015, când a fost lovită pe trecerea de pietoni din Valea Lupului și târâtă 30 de metri pe capota mașinii de către un comisar de la Garda de Mediu Iași, judecătorii nu au terminat nici în prezent judecata. Șoferul vinovat aduce mereu noi probe, cere expertize peste expertize, completul de judecată a fost schimbat de câteva ori.

Citeste si: Accident teribil în Suceava: o persoană a murit pe loc după ce o dubă a fost spulberată de tren

În felul acesta, dosarul se prescrie anul viitor iar șoferul vinovat speră să poată scăpa. Astăzi, părinții fetei au adus-o pe aceasta la Judecătorie pentru a îndupleca judecătorii să facă dreptate. Nu au reușit. Instanța a admis șoferului vinovat noi probe în dosar și a dat un nou termen, în 2020”, este mesajul care însoțește poza postată pe pagina de socializare a Asociației pentru Protecție Rutieră.

Caz șocant la Iași. O adolescentă paralizată de 4 ani, a fost urcată pe brațe la instanță pentru că judecătorii voiau să se convingă de starea ei

Adolescenta a rămas paralizată acum 4 ani. Venea de la școală și a fost lovită de o mașină chiar pe trecerea de pietoni. În urma accidentului tânăra a stat în comă o lună de zile.

Părinţii susţin că nu a beneficiat de tratament corespunzător pentru recuperare, în timp util, aşa că starea ei de sănătate s-a agravat. În plus, familia reclamă că nu are banii necesari pentru operaţiile şi tratamentele care ar trebui făcute în străinătate, arartă digi24.

Citeste si: Incendiile din Australia au pârjolit o suprafaţă de 103.000 de kilometri pătraţi, mărimea Coreii de Sud

Procesul penal a început în 2018, întrucât s-au făcut multe expertize.Peste un an, fapta penala de care este acuzat şoferul se va prescrie, aşa că, părinţii sunt disperaţi că s-ar putea să nu li se facă dreptate. La ultimul termen de judecată, şoferul a adus noi probe, iar procesul s-a amânat pentru jumătatea lunii ianuarie 2020.

Citeste si: Marcel Zegan, fostul lider PNL, a murit în urma unui infarct

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si