Caz socant la spitalul Sfantul Spiridon din Iasi! Dupa o operatie la un deget de la picior, un pacient de 58 de ani a murit!

A inceput sa se simta din ce in ce mai rau si pana la urma a murit. Rudele sunt convinse ca barbatul a murit cu zile sub ochii asistentelor, din cauza unei infectii pe care ar fi luat-o din spital.

Author: V.P. joi 19 octombrie 2017 , 18:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O vizita la spital pentru a trata o batatura i-a adus sfarsitul lui Alexandru ILOIU, un barbat de 58 de ani. Dupa mai bine de 12 ore de asteptare la urgente la Spitalul Sf.Spiridon din Iasi,  medicii i-au spus ca rana la picior este din cauza diabetului si l-au bagat in operatie.

"Rana era la degetul mare in aceasta portiune ..  L-au operat pentru inflamatie, inflamatia s-a dus sub talpa, deci au trebuit sa opereze mai mult. Dupa o saptamana au aparut durerile "ma daore piciorul', vineri pe 13  a inceput sa acuze dureri de burta, crampe, asistentele ca se alinta, ca nu are de la ce sa ii fie asa ceva"

In realitate, barbatul se stingea pe patul de spital pentru ca facuse apendicita. Medicii si-ar fi dat seama abia cand l-au operat din nou si au observat ca  daduse in peritonita. Doua zile mai tarziu, bietul om a murit. Rudele sunt convinse ca, in timpul operatiei ,  barbatul a luat o infectie intraspitaliceasca ce i-a fost fatala.

Alexandru Costan, ginere:  de clostridium am aflat noi, am vazut in fisa, ulterior ne-a fost confirmat si de catre medici,  nu intelegeam, noi ne-am bucurat ca e internat la rezerva, dar ei de fapt l-au bagat acolo pentru izolare.

Prof. Dr. Carmen Dorobat, medic infectionist- manager spitalul de boli Infectioase: in particular infectia cu clorstridium difiicile este o infectie care apare in urma administratii unui regim de antibiotice

daca aceasta infectie poate duce la un porgnostic rezervat sau chiar sever cu deces aceasta se poate in anumite conditii.

Conducerea spitalului a demarat deja o ancheta in acest caz si va face publice rezultatele maine.

Ioan Barliba, spitalul Sf. Spiridon Iasi: luni la prima ora m-am autosesizat si am convocat in regim de urgenta comitetul director, am format o comisie de ancheta interna.

Alexandru Costan, ginerele: Am mai fost in spitalul asta, nu am vazut schimbat un var, schimbat pe jos un pres, traim intr-o tara, Iasi, centru universitar, eu nu vreau sa acuz, vreu sa mi se dea explicatii de ce s-a ajuns in cazul asta.

Rudele barbatului  vor depune o plangere penala pentru malpraxis, dar vor sesiza si Colegiul Medicilor. Acestia spera ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si