Cazare si mese gratuite in cantina si internate pentru elevi. Klaus Iohannis a promulgat legea

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care elevii din invatamantul profesional primesc cazare si masa gratuita in internatele si cantinele scolare.

A.L., vineri 28 aprilie 2017 , 16:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Senatul a adoptat, pe 3 aprilie, in calitate de for decizional, modificarea la Legea educatiei nationale prin care a fost introdusa posibilitatea acordarii, pentru elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic, a cazarii si mesei gratuite in cantinele si internatele scolare.

Modificarea legii educatiei a fost adoptata cu 91 de voturi ”pentru”, unul ”impotriva si doua abtineri.

Potrivit initiativei legislative semnate de senatorul PSD Liviu Pop alaturi de alti 52 de parlamentari social-democrati, ”elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic cu durata de minimim 3 ani pot beneficia de masa si cazare gratuita in cantinele si internatele scolare. Acoperirea cheltuielilor pentru cazarea si masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile judetene prin decizii proprii”.

Initiativa de modificare a legii educatiei nationale a fost inregistrata la Parlament anul trecut, pe 1 martie. Potrivit expunerii de motive, prin introducerea gratuitatii cazarii si mesei pentru elevii din invatamantul profesional si tehnic s-ar diminua considerabil abandonul scolar care are drept consecinte somajul, excluziunea sociala si saracia. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si