Dezamagire si resemnare- atat ne-a mai ramas cand privim Cazinoul de pe faleza. In pozele de odinioara, cladirea-emblema a orasului era raiul bogatasilor: femei cu tinute scumpe, domni pasionati de jocuri de noroc si restaurante unde se serveau mancaruri alese.

Acum, dupa zeci de ani de incercari esuate, proiectul de restaurare a Cazinoului prinde timid, dar sigur contur.

„Compania nationala de investitii va termina procedura de atribuire si ca anul viitor vom avea un cazinou in lucru”, a declarat Decebal Fagadau, primarul Constantei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Indiferent ce destinatie va avea Cazinoul, suma cu 7 zerouri trebuie investita cu grija, spun arhitectii. Elementele decorative de acum un secol isi vor pastra farmecul gandit de Daniel Renard doar daca vor cadea in mainile unor artisti cu viziune.

„Nu poti sa aduci aici un Dorel care sa construiasca, sa dea cu vopsea si gata. Se pot folosi aceleasi materiale sau imbunatatite dar care sa nu schimbe textura originala”, explica Radu Cornescu, arhitect.

Daca mergeti la Constanta intr-o scurta plimbare si vreti sa vedeti Cazinoul in interior, urmariti evenimentele primariei.

Pana anul viitor, cand va incepe reabilitarea Caiznoului, cladirea va fi deschisa in unele weekenduri pentru publicul larg.

Cazinoul si-a deschis usile pentru prima oara chiar astazi, pentru o dezbatere culturala si o expozitie de imagini ale cladirii-emblema. Oaspetii n-au trecut cu vederea covorul rosu si palmierii din sali.

De evenimente tinute aici ne vom bucura cat de curand, spune primaria Constanta!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si