Cazul „Caracal”. Ce spun despre Gheorghe Dincă și despre victimele lui doi experți de prim rang: Andrei Banu și Costică Ionescu

Ofițerul de investigații criminale Andrei Banu a fost invitat și în ediția specială de astăzi a Știrilor Kanal D, realizată de Christian Sabbagh. Alături de cei doi s-a aflat și colonelul (r) Costică Ionescu. Cei doi experți au vorbit despre tipologia criminalului și a victimelor din acest caz.

D.S., miercuri 14 august 2019 , 09:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Principalele declarații ale lui Andrei Banu:

Ca și Costică Ionescu, și eu am reticențe în privința declarațiilor femeii din Brâncoveni care susține că a fost violată.

Gheorghe Dincă s-a profilat pe victime tinere.

Cu mari rezerve, se poate contura un caz. Dar de ce nu s-a dus femeia să reclame la poliție imediat? Nu era profilul lui, nu era în tiopologia lui de victimă vulnerabilă.

E incredibil să intri în mintea acestor nebuni. Sunt anumite procese psihice greu de explicat. Sigur a avut relații sexuale și cu alte femei și nu le-a omorât.

Gheorghe Dincă trebuie reperat încă de când a avut acele internări repetate la psihiatrie. El a fost lăsat în pace. Toată lumea l-a lăsat în pace, asta e problema.

Sunt convins că anchetatorii vor mai găsi fete care au avut relații sexuale cu el și nu au fost ucise.

Eu cred că Dincă a acționat singur în acest caz, ca un criminal în serie. Pus între niște oameni normali, imediat iese în relief. 

Copiii trebuie învățați să se ferească de astfel de persoane și cum să se ferească: să fugă, să intre într-un magazin, să dea un telefon.

Acum se face ancheta cum trebuie de către DIICOT. DIICOT e competent, colaborează cu judiciariști „cu vână”.

 

Principalele declarații ale lui Costică Ionescu:

Eu cred că doamna din Brâncoveni care susține că a fost violată vrea puțină publicitate. Eu nu cred că spune adevărul. Măcar reclama la poliție și nu mai era Alexandra ucisă.

Au apărut martori care susțin că se știa că Gheorghe Dincă prefera fetele tinere. Vor apărea și alte victime, alți martori. 

Dincă nu este un singuratic, asta e clar. Eu nu cred nici că Luiza Melencu e moartă. 

Cel mai probabil, exista mai multe victime și trebuie descoperite. Fiecare descoperire pe el, pe Dincă îl slăbește.

Alexandra a fost omorâtă pentru că a reclamat la 112, pentru că a sunat.

Datele din anchetă merg pe ideea unei grupări de crimă organizată în acest caz, de asta dosarul este ținut la DIICOT.

În ediția de ieri, Andrei Banu a apreciat că Gheorghe Dincă este un criminal în serie. „E un tip foarte calculat, care a acționat în mod premeditat, a încercat să șteargă toate urmele. Tipul ăsta de criminal acționează în mod repetitiv și similar”, a spus Andrei Banu.

Citeste si: Andrei Banu, ofițer de investigații criminale: Gheorghe Dincă este un criminal în serie. E greu de „spart” un astfel de om

„La Dincă acasă ar fi trebuit făcute săpături arheologice, care înseamnă echipă, arheolog, utilaje. Locul trebuie perfect izolat și sectorizat. Trebuie să se instaleze și să nu se plece de acolo, să fie cercetare non-stop”, a adăugat Andrei Banu.

Citeste si: Constantin Ionescu, criminalist: Gheorghe Dincă nu e criminal in serie, dar ucigaș este și a avut complici

Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, este un presupus criminal în serie român. Bărbatul din Caracal a ajuns în atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta.

În timpul anchetei a ieșit la iveală faptul că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime. Dincă ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere. S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 18 ani.

Gheorghe Dincă este suspectat că ar face parte dintr-o bandă de proxeneți și traficanți de persoane, el aparent ocupându-se cu nelegiurile acestea de mai multă vreme.

Citeste si: Constantin Ionescu, criminalist: Gheorghe Dincă nu e criminal in serie, dar ucigaș este și a avut complici

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si