Cazul copilului jurnalistei Magda Vasiliu continua sa se repete! Viata unui baietel din Brasov depinde de o singura semnatura, care i-ar putea aduce salvarea.

Este strigatul plin de durere al unui bunic. Nepotul sau David a fost diagonisticat cu neuroblastom, adica un cancer cerebral rar foarte agresiv. Pentru baiatul de nici cinci ani, viata se scurge rapid. El nu are timp pentru birocratia din Romania. Si nici putere.

Webeditor: A.L. Author: Stirile Kanal D miercuri 02 august 2017 , 18:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

- A ajuns dosarul la Targu Mures de unde am primit raspunsul negativ ca acest transplant se poate face la Timisoara si la Bucuresti

Desi, initial, i-a fost aprobata decontarea unui transplant de celule stem la o clinica din Roma, dupa cateva luni, acelasi stat roman si-a dat seama ca procedura poate fi facuta si in Romania.

Asa ca i-a taiat fondurile.  

DSP Brasov- noi am primit raspuns pe mail de la Tg. Mures. Se specifica faptul ca recoltatrea de celule stem se face la institutul clinic Fundeni Bucuresti si la Timisoara, motiv pt care nu se justifica autotransplantul in strainatate. Dansii, cei care au dat raspunsul cunosc starea de sanbatate a micutului? Sau ca e plecat? Tot dosarul prezentat s-a transmis la rtg mures.   

Cu imunitate zero, un zbor cu avionul, ca sa vina in tara, i-ar putea fi fatal lui David. Cu fondurile taiate, parintii nu au bani sa suporte tratamentul. Cu lacrimi in ochi, bunicul ii implora pe cei din ministerul sanatatii sa-si puna semnatura pe sansa la viata a nepotului sau.

- Da, de la noi am inteles a plecat numai hiotararea celor care au trasnmis. A comisiei. Mai departe, ce putem face pentru a salva viata micutului? Mai departe, va interesati la directia de sanatate publica Brasov.

- Ce trebuie facut mai departe? Mai departe... sensiblizat, ma gandesc, ministerul, pentru ca si ei au legislatie.

Dar nu poate sa se gaseasca o solutie. Nu pot eu sa gasesc. Deci, totul depinde de ministerul sanatatiii? De ministerul sanatatii, daca au fonduri sau daca...leguslatia nu permite daca ai in tara.

Un alt caz care a starnit revolta a fost cel al baietelului jurnalistei Magda Vasiliu, careia statul roman ii cere sa vina in tara, personal, ca-i poata da concediul medical de ingrijie a unui copil bolnav de cancer, ce nu poate fi lasat singur.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si