Cazul fetitei ramase in urma sotilor Mitachi schimba legislatia in Republica Moldova! In februarie, un cunoscut stomatolog si-a injunghiat mortal nevasta fotomodel dupa care s-a aruncat pe geam!
Life

Cazul fetitei ramase in urma sotilor Mitachi schimba legislatia in Republica Moldova! In februarie, un cunoscut stomatolog si-a injunghiat mortal nevasta fotomodel dupa care s-a aruncat pe geam!

Petru Luca
12 iul 2018

Pe 18 februarie, o crima ingrozitoare s-a petrecut intr-un apartament de la etajul 7 al unui bloc din Chisinau.

Anastasia Cecati (31 de ani), o cunoscuta actrita si cantareata din Republica Moldova, a fost ucisa pe 18 februarie de catre sotul ei, stomatologul Alexei Mitachi, barbatul aruncandu-se apoi pe geam apartamentului din Chisinau. In urma celor doi a ramas o fetita care avea doar trei saptamani in momentul tragediei si care a fost luata in grija, initial, de Protectia Copilului din Republica Moldova, mama Anastasiei demarand imediat procedurile legale prin care isi anunta intentia de a-si creste nepoata ramasa fara parinti. In primele zile de internare in spital, fetita nu a acceptat alimentatia artificiala, fiind obisnuita cu laptele matern.

"Au apărut cateva semne de intoleranţă alimentară fiindcă în condiţii de casă a fost hrănit la alimentaţie naturală, iar fiind spitalizat în condiţiile noastre, a fost trecut la alimentaţie artificială”, anuntatu atunci cadrele din spital. In ciuda faptului ca grupul de initiativa "Mamica Alapteaza" din Chisinau s-a autosesizat atunci, incercand sa colecteze lapte matern pentru bebelus, acest lucru nu a fost posibil, din cauza legislatiei din Republica Moldova. Intre timp, insa, lucrurile s-au mai schimbat si peste Prut, existand si o initiativa legislativa in acest sens, depusa in Parlament. "Cel puţin 15 susţinătoare ale grupului, mame care îşi alăptează copiii, erau gata să dea toate analizele necesare şi să doneze lapte pentru fetiţă. Unele din ele aveau deja lapte stocat în condiţii sigure şi l-ar fi putut transmite rudelor copilului în orice moment. Din câte ştim, astăzi nu există o bancă a laptelui matern în Republica Moldova, ci numai o iniţiavă de înfiinţare a acesteia la Institutul Mamei şi Copilului", completa presa de la Chisinau. 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook