Oficialii din sectorul sănătăţii atribuie revenirea la creştere a numărului de decese în Brazilia și India. Acolo au apărut noi variante ale virusului, dar și mai contagioase. Prima oară au apărut în Marea Britanie și Africa de Sud. De asemenea, numărul a crescut din cauza oamenilor care s-au săturat de carantine și măsuri restrictive.

Citeste si: Țara europeană care relaxează restricțiile după ce a vaccinat jumătate din populație

Potrivit datelor Reuters, a durat mai mult de un an pentru ca bilanţul deceselor asociate coronavirusului să atingă 2 milioane, în timp ce următorul milion a fost adăugat în aproximativ trei luni.

Brazilia- luptă grea cu virusul Sars-Cov-2

Brazilia este lider mondial la numărul mediu zilnic de noi decese raportate covid-19. Conform unui studiu Reuters, țara reprezintă unu din patru decese la nivel mondial în fiecare zi.

Citeste si: Un spital din România a rămas fără locuri libere la ATI

Organizația Mondială a Sănătății a transmis cât de gravă este situația acolo. Țara se află într-un mare impas, iar sistemul de sănătate este copleșit.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

cazuri coronavirus în lume
Cazuri Sars-Cov-2 în lume.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, în India a fost semnalată o creştere record a infecţiilor cu COVID-19 luni. Astfel a ajuns a doua naţiune după Statele Unite care a anunţat peste 100.000 de cazuri noi într-o zi. Cel mai afectat stat din India este Maharashtra. Autoritățile de acolo au închis, luni, centrele comerciale, cinematografele, barurile, restaurantele şi lăcaşurile de cult, deoarece spitalele sunt depăşite de pacienţi.

Citeste si: Olanda a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca în cazul persoanelor sub 60 de ani

Regiunea europeană, care include 51 de ţări, are cel mai mare număr total de decese, aproape 1,1 milioane. Cinci ţări europene, inclusiv Regatul Unit, Rusia, Franţa, Italia şi Germania, reprezintă aproximativ 60% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa.

Potrivit aceluiași studiu, în Statele Unite ale Americii s-a raportat cel mai mare număr de decese coronavirus. Este vorba despre 555.000, şi reprezintă aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume. Numărul a fost în creștere, în ultimele trei săptămâni, însă oficialii din domeniul sănătăţii cred că campania naţională de vaccinare rapidă poate preveni creşterea numărului de decese. În SUA, o treime din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin.

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Citeste si: Nouă mutație de COVID-19, rezistentă la vaccin, depistată în România

Aproximativ 370,3 milioane de persoane sau aproape 4,75% din populaţia globală au primit o doză unică de vaccin COVID-19 până duminică.

Acest lucru este demonstrat în campania de cercetare Our World in Data.

OMS îi roagă pe reprezentanții țărilor să doneze mai multe doze de vaccinuri COVID-19 aprobate pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de vaccinare pentru cei mai vulnerabili din ţările mai sărace.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si