Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este sigur pentru copii. Iată ce spun studiile

Studiile arată că vaccinul produs de Pfizer-BioNTech este 100% sigur și eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Serul a oferit răspunsuri puternice de anticorpi la această grupă de vârstă.

Andreea Bolocan, marți 06 aprilie 2021 , 14:34

Vaccinul Pfizer este 100% eficient la copii
Vaccinul Pfizer este 100% eficient la copii[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania Pfizer vrea să prezinte noile cercetări și date făcute asupra serului dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, astfel încât imunizarea adolescenților să poată începe înainte de anul școlar viitor, a precizat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

În prezent, serul produs de companiile Pfizer și BioNTech se utilizează pe persoanele care au împlinit deja 16 ani. Noul studiu oferă primele date despre eficienţa vaccinului în cazul adolescenţilor de vârstă şcolară.

Citeste si: Linie telefonică de sprijin psihologic pentru românii afectați de pandemia de COVID-19

Vaccinul Pfizer, 100% eficacitate la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Un studiu care a fost făcut pe 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a mai precizat compania în comunicat.

Vaccinul Pfizer a fost bine tolerat de către copii, iar reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Nu se știe ce efecte adverse au înregistrat copiii, însă e clar faptul că la adulți au existat simptome de genul: dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.

Companiile Pfizer și BioNTech au studiat, totodată, un subgrup de adolescenți pentru a măsura nivelul de anticorpi care neutralizează virusul la o lună după administrarea celei de-a doua doze şi au descoperit că acel nivel este comparabil cu cel înregistrat în cadrul studiului pentru grupa de vârstă 16-25 de ani din cadrul studiului pivot la adulţi.

Pfizer a făcut teste de vaccin pe copii[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O nouă mutație a coronavirusului, de trei ori mai mortală pentru tineri

De ce s-au făcut teste pe copiii cu vârste sub 12 ani

Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech au început să testeze vaccinul lor anti-COVID 19 pe copii cu vârste sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022, a declarat joi compania farmaceutică din SUA.

Studiul pediatric, care va include şi bebeluşi de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si