Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19. Astfel, bilanţul total al contagierilor de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 87.872, au informat vineri autorităţile local.

Conform Consiliului Naţional însărcinat cu monitorizarea situaţiei provocate de noul coronavirus, recordul înregistrat anterior, în ziua de 13 august, a fost de 1.592 cazuri de coronavirus, scrie agerpres.ro.

Cele mai afectate regiuni

Cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi a fost raportat în regiunile Harkov (205), Liov (186) şi Odesa (160).

În capitala Kiev au fost confirmate 158 cazuri noi de coronavirus.

Decesele asociate infecţiei COVID-19 într-o singură zi s-au cifrat la 19, conform surselor oficiale, urcând numărul total al deceselor asociate acestei boli la 2.011.

Cazuri coronavirus Ucraina
Cazuri coronavirus Ucraina

Anunţul făcut de ministrul ucrainean al sănătăţii

Ministrul ucrainean al sănătăţii, Maxim Stepanov, declarase joi că autorităţile preconizează reluarea producţiei proprii de vaccinuri în plină pandemie de COVID-19.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: El este bolnavul COVID-19 care s-a căsătorit în spital

"Dacă o ţară are o producţie proprie de vaccinuri, este mai puţin dependentă de celelalte", a spus Stepanov, citat de portalul Korrespondent.net, subliniind că în vremea Uniunii Sovietice, Ucraina avea o bază ştiinţifică "foarte solidă" şi putea produce vaccinuri.

21 milioane de cazuri de COVID-19, la nivel mondial

Per total, la nivel mondial se înregistreată peste 21 de milioane de cazuri şi 757.000 de decese.

Rusia a înregistrat joi 5.102 de noi cazuri cu coronavirus. Noile cazuri au dus totalul de cazuri al ţării la 907.758, scrie The Moscow Times.Cel mai mare număr de cazuri noi au fost înregistrate la Moscova şi în regiunea Sverdlovsk, localizată în Munţii Urali.

Citeste si: Noi descoperiri privind coronavirusul: Simptomele care ar trebui să ne alarmeze

În plus, Venezuela a anunţat astăzi cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de coronavirus.

Venezuela a raportat joi 1.281 de cazuri noi cu Covid-19, cea mai mare creştere zilnică a infecţiilor, potrivit vicepreşedintelui ţării, Delcy Rodriguez. Autorităţile au raportat şi 18 decese cauzate de noul virus, ridicând numărul total al deceselor confirmate de la începutul pandemiei la 259.

Citeste si: Medicul care aruncă bomba despre testele de coronavirus: ”Dacă un test din 6 e pozitiv, toate sunt declarate la fel”

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si