Anisie: „Au apărut cazuri de COVID-19 la Şcoala Centrală şi la o grădiniţă”

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat că au apărut cazuri de COVID-19 la Şcoala Centrală şi la o grădiniţă, Zâna Florilor, care au solicitat instituirea scenariului roşu, urmând o decizie a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, care se reuneşte duminică.

Georgiana Balaban, duminică 13 septembrie 2020 , 10:55

cazuri de coronavirus la școală
Anisie vorbește despre apariția unor cazuri de covid-19 la grădinița și școală.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Sunt două unităţi de învăţământ – Şcoala Centrală şi o grădiniţă – Zâna Florilor, care au solicitat prin decizia consiliului de administraţie instituirea codului roşu. Ea a fost trimisă la inspectoratul şcolar azi şi aşteptăm să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) ca să dea aprobare pentru scenariul roşu. La grădiniţă aşteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a întâmplat aseară. Pot participa la cursuri în sistem online, aşa cum au participat când erau în izolare”, a anunţat Anisie.

Ministrul Educației are soluții pentru profesorii infectați cu COVID-19

Ea a precizat că în cazul în care există profesori diagnosticaţi, aceştia vor putea ţine cursurile de acasă.

Ministrul Educaţiei a explicat că a avut la Inspectoratul Şcolar o întâlnire cu inspectorii din câteva şcoli şi că a participat şi prefectul Capitalei.

cazuri de coronavirus la școală
Ministrul Educației a transmis că au fost semnalizate cazuri de infectare la o grădiniță din Capitală.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Un nou simptom de COVID-19 care apare doar la bărbați. Cum le afectează fertilitatea

”Au făcut o analiză. Au reevaluat fiecare unitate de învăţământ . Astăzi nu am făcut decât să discut cu colegii mei şi să vedem cum putem să ajutăm. În acest moment trebuie să punem umărul pentru ca profesorii şi elevii să fie în siguranţă, să rămână sănătoşi”, a precizat ministrul.

Citeste si: Nou focar de coronavirus în România. Numărul infectărilor continuă să crească

Citeste si: Bilanț CORONAVIRUS, azi 12 septembrie 2020. România a depășit numărul de 100.000 de cazuri de infectări

Conform anunţului făcut vineri de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din 24 de unităţi de învăţământ din Capitală ar fi urmat să aibă doar cursuri online, iar în aproape 600 de licee, şcoli şi grădiniţe copiii vor învăţa în sistem hibrid. Situaţia s-ar putea schimba după şedinţa de duminică a CMSU.

Citeste si: Se schimbă legea! Noile reglementări sunt valabile pentru TOȚI șoferii

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si