Cazurile rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi, asociate cu două vaccinuri anti-COVID-19

Mai multe cazuri rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi şi adulţi tineri din SUA sunt asociate cu vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, a precizat o comisie de medici care acordă consultanţă Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, într-o prezentare publicată miercuri, informează Reuters.

Author: Alina Raducu joi 24 iunie 2021 , 09:00

Cazurile rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi, asociate cu două vaccinuri anti-COVID-19
Cazurile rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi, asociate cu două vaccinuri anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, grupul tehnic de lucru pentru siguranţa vaccinurilor (VaST) a menționat în raport că riscul apariției cazurilor de miocardită sau pericardică după administrarea vaccinurilor bazate la ARNm la adolescenţi şi adulţi tineri ar fi mai ridicat după a doua doză şi la bărbaţi.

În SUA, cazurile rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi au fost asociate cu vaccinurile Pfizer și Moderna

Pe de altă parte, CDC a precizat într-un alt raport că pacienţii cu inflamaţie cardiacă după vaccinul anti-COVID se recuperează după simptome.

Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare (ACIP) se va reuni, miercuri, pentru evaluarea unei posibile asocieri între bolile cardiace şi vaccinurile ARNm.

CDC investighează de câtev aluni, cazuri de miocardită, mai ales la bărbaţi tineri.

Cazurile rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi, asociate cu două vaccinuri anti-COVID-19
Cazurile rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi, asociate cu două vaccinuri anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste bună: Alte 60.000 doze de vaccin Johnson & Johnson ajung azi în România

Ministerul israelian al sănătăţii a precizat la începutul lunii iunie că a observat o legătură între cazurile rare de miocardită şi vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer

CDC a transmis la începutul lunii iunie, că analizează în continuare riscul asociat cu această afecţiune şi că nu este de acord cu asocierea între vaccinuri pentru COVID-19 şi afectiunile cardiace. Însă, agenţia susține că un număr de tineri mai mare decât era de aşteptat au avut inflamaţii cardiace după cea de-a doua doză de vaccinuri ARNm anti-Covid-19, cu mai mult de jumătate din cazuri raportate la persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani.

Citeste si: Tragedie pe calea ferată. O femeie de 48 de ani a murit, joi dimineață. Elicopterul SMURD, la fața locului

De asemenea, Dr. Tom Shimabukuro, director adjunct al Biroului de siguranţă pentru imunizare al CDC, a declarat că datele de la unul dintre sistemele de monitorizare a siguranţei agenţiei- Vaccine Safety Datalink (VSD) arată o rată de 12,6 cazuri pe milion în cele trei săptămâni după a doua doză de vaccin, la copiii cu vârste de 12 ani.

Reprezentanții din domeniul sănătăţii din Israel au hotărât deja că ar exista o asociere între vaccinare şi inflamaţiile cardiace, astfel îngrijorările privind noua varianta a coronavirusului Delta au determinat ţara, să recomande vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Lupta împotriva virusului nu se oprește aici

Compania Pfizer, al cărei vaccin a fost autorizat pentru utilizare la americanii de până la 12 ani, a precizat că nu a văzut o rată mai mare de inflamaţii cardiace față decât s-ar fi aşteptat în mod normal în populaţia generală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si