Într-un interviu pentru antena3.ro, ambasadorul Israelului în România a oferit detalii despre situația războiului din Occident.

Declarația absadorului Reuven Azar a fost făcută la șase luni după începerea războiului dintre Israel și Fâșia Gaza, reprezentată de teroriștii Hamas.

Ce declarații a oferit Reuven Azar?

Ambasadorul Israelului în România, declarații despre situația războiului: "Nu se ating cele două obiective pe care IDF şi le-a asumat"

Reuven Azar este ambasadorul Israelului în România. După șase luni de la începerea conflictului armat dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, Reuven Azar a oferit declarații despre situația războiului.

Citește și: Risc de accident nuclear la doi pași de România. Un nou atac cu drone asupra centralei din Zaporojie

soldati armata

Reuven Azar, la 6 luni de la război: "Nu se ating cele două obiective pe care IDF şi le-a asumat: destructurarea Hamas și eliberarea ostaticilor"

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Potrivit ambasadorului, se pare că războiul nu se va încheia, pentru că armata israeliană nu și-ar fi atins obiectivele. Reuven Azar a mărturisit și că gruparea teroristă Hamas nu ar fi dispusă unei negocieri.

Populația israeliană este nerăbdătoare, pentru că vede că nu se ating cele două obiective pe care IDF (armata israeliană, n.r.) şi le-a asumat: destructurarea Hamas și eliberarea ostaticilor. În paralel, Hamas nu vrea să încheie o negociere privind eliberarea ostaticilor, iar noi nu putem ocoli această țintă.

Nu putem să încheiem (operațiunile militare) până nu ne vom vedea ostaticii şi nu vom atinge ambele ținte. Ei se regrupează, deci Hamas nu e de acord. Guvernul (israelian) nu a putut face lucrurile suficient de rapid, așa cum am fi dorit, iar publicul israelian vrea să vadă aceste lucruri concrete, a declarat Reuven Azar, potrivit antena3.ro.

Citește și: Alertă în Ucraina! Centrala nucleară de la Zaporojie a fost atacată de dronele ucrainene

razboi israel steag

Steag Israel

[Sursa foto: Freepik]

Ambasadorul a declarat că Israelul va continua să lupte, în ciuda atacurilor primite. Reuven Azar a declarat că Iranul a atacar Israelul cu rachete primite de la rebelii Houthi.

Am văzut ca Iranul a încercat să atace şi să izoleze Israelul: au trimis rachete din Liban, din Irak, din Yemen, din zonele rebelilor Houthi. Iranul încearcă să coordoneze eforturile acestora împotriva Israelului pentru a-i submina autoritatea. De zeci de ani (iranienii) spun că vor să facă acest lucru, să ne atace. Singurul lucru nou în prezent este că ei chiar fac acest lucru. De aceea, noi vom continua să luptăm, să ne opunem unor proxi (intermediari) din partea Iranului sau oricui, ideea fiind că Iranul nu poate să continue în acest fel la nesfârșit, a declarat Reuven Azar, potrivit antena3.ro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si