VIDEO | Ce a declarat Angel Tîlvăr după ce a fost propus de PSD pentru funcția de ministru al Apărării? Klaus Iohannis l-a numit la conducerea MApN

Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale. Conducerea PSD, reunită luni în Consiliul Politic Național a hotărât că senatorul Angel Tîlvăr este prupunerea din partea partidului pentru Ministerul Apărării Naționale după ce Vasile Dîncu a demisionat.

Author: Madalina Grigore luni 31 octombrie 2022 , 18:37

Angel Tîlvăr

PSD l-a propus pe Angel Tîlvăr pentru funcția de ministru al Apărării Naționale.

[Sursa foto: Facebook- Angel Tîlvăr]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Angel Tîlvăr a depus jurământul de învestitură

Angel Tîlvăr a depus în această seară jurământul de învestitură în funcția de ministru al Apărării Naționale, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni. 

La ceremonie au mai participat: preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Ion Oprişor. 

UPDATE: Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale

Decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit la conducerea Ministerului Apărării Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care l-a numit pe Angel Tîlvăr ministru al Apărării Naționale.

UPDATE: Klaus Iohannis l-a numit pe Angel Tîlvăr la conducerea MApN

„  Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 octombrie 2022, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 20:30", a anunțat Administrația Prezidențială.

Consiliul Politic al PSD s-a reunit, luni, pentru a stabili propunerea partidului pentru funcția de Ministru al Apărării. Prin votul conducerii PSD, propunerea social-democraţilor va fi senatorul Angel Tîlvăr. 

Propunerea va fi trimisă premierului Nicolae Ciucă. După ședință, Marcel Ciolacu a precizat că a discutat telefonic cu prim-ministrul despre propunerea PSD. Senatorul Angel Tîlvăr a declarat că, dacă va fi numit la conducerea ministerului Apărării, speră să aibă parte de o colaborare foarte bună cu președintele Klaus Iohannis. 

Ce a spus senatorul Angel Tîlvăr?

„Decizia colegului meu e o decizie cu o puternică încărcătură personală. Eu înţeleg să respect acest lucru şi aşa am procedat de fiecare dată când au fost situaţii asemănătoare. Cu siguranţă dacă domnia sa va găsi de cuviinţă să îmi detalieze motivele pentru care a demisionat, eu voi avea această discuţie cu domnia sa, cu atât mai mult cu cât relaţia mea cu domnul Vasile Dîncu este una amicală, prietenească. În ceea ce priveşte motivaţiile domniei sale, în afară de ceea ce domnia sa a spus în spaţiul public, eu nu aş face altceva decât să speculez şi nu doresc să fac asta”, a declarat Angel Tîlvăr.

Citeste si: Angel Tîlvăr a fost propus de PSD pentru Ministerul Apărării

Întrebat despre prioritățile de la Ministerul Apărării, Angel Tîlvăr a răspuns: „În momentul în care purtăm această discuţie, la estul României există o situaţie de securitate cauzată de invazia lui Putin, nejustificată”.

„Pe de o parte. Avem dorinţa de a păstra cetăţenii ţării într-o stare de calm şi normalitate. Pe de altă parte, nu aş vrea să uităm că în momentl în care discutăm acum există militari români care fie sub egida NATO, UE sau a ONU, îşi desfăşoară activitatea menită să păstreze pacea în anumite zone ale ţării. Vorbim că vom aloca 2,5% din PIB pentru apărare. Pe lângă 2,5% din PIB pentru Apărare, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanţi pentru noi oamenii implicaţi în structura de apărare”, a mai declarat senatorul PSD.

Cine este Angel Tîlvăr?

Angel Tîlvăr preşedinte al Comisiei pentru afaceri afaceri europene şi membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii. 

A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine Limbi străine, Pedagogie și a terminat Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative- Ştiinţe Politice, Comunicare, Relaţii Internaţionale. Are un doctorat în Științe Umaniste la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi.

În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015 a fost ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de peste hotare.

Citeste si: Primul mesaj transmis de Nicolae Ciucă din poziția de ministru interimar al Apărării


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si